# × luk
  • Home
  • Bagværk
  • Tærte med svampe, tomat og karamelliserede løg
0 0
Tærte med svampe, tomat og karamelliserede løg

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

Dej
80 g blødt smør
200 g fuldkornshvedemel
1 dl yoghurt naturel
3 spsk sorte sesamfrø
1 tsk salt
Fyld
1 lille løg
2 fed hvidløg
200 g kantareller eller østershatte
200 g brune champignon
200 g cherrytomater
½ bundt timian
1 spsk balsamicoeddike
70 g parmesan
Æggemasse
5 æg
2 dl mælk
½ tsk muskatnød
Salt og peber
Karamelliserede løg
3 små løg
1-2 spsk sukker
1 spsk olivenolie

Nutritional information

Tærte med svampe, tomat og karamelliserede løg

Af: Sara Hoffgaard

Kunne du tænke dig at spise lidt grønnere og skære ned på dit ugentlige kødforbrug? Hver mandag holder vi ’kødfri mandag’ på Copenhagen Food. Vores vegetariske skribent Sara Hoffgaard vil uge efter uge dele en ny opskrift, der inspirerer dig til at skrue ned for kødet og op for grøntsagerne. Vi lover, at det bliver både nemt og smagfuldt.

Sådan gør du

1
Færdig

Tærtebund

1. Bland alle ingredienserne til tærtebunden og stil dejen på køl i ½-1 time.

2. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir. På den måde undgår du, at dejen hænger fast. Læg dejen i en tærteform med en diameter på ca. 29 cm (brug det ene stykke bagepapir som for til tærteformen).

3. Bag i 20 minutter ved 200 grader.

2
Færdig

Fyld

1. Hak løg og hvidløg. Sauter dem på en varm pande, indtil de er gyldne.

2. Rens kantareller og svampe og sauter dem med løgene.

3. Tilsæt balsamicoeddike og krydr med finthakket timian, salt og peber.

4. Halver tomaterne.

3
Færdig

Æggemasse

1. Pisk æg med mælk og tilsæt muskatnød, salt og peber.

2. Vend revet parmesan i æggemassen.

3. Læg svampene i bunden af tærten, hæld æggemassen over og anret de halve tomater på toppen af æggemassen.

2. Bag tærten i ovnen i 30-45 minutter ved 200 grader.

4
Færdig

Karamelliserede løg

1. Skær hvert løg i ca. 4 skiver.

2. Drys løgene med sukker og dryp med olie.

3. Bag løgene i 10-15 minutter ved 200 grader. Hold godt øje med dem, da de hurtigt kan blive sorte.

4. Anret de karamelliserede løg på toppen af tærten.

previous
Banankage
next
Luksusbløddej

Add Your Comment