# × luk
  • Home
  • Dansk
  • Stegte dådyrmedaljoner med perleløg, pigeonæbler og cremede rødder
0 0
Stegte dådyrmedaljoner med perleløg, pigeonæbler og cremede rødder

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

½ dådyrryg eller 1 filet
Lidt olivenolie
20 perleløg
4-6 pigeonæbler
½ dl calvados
50 g smør
Salt og friskkværnet peber
Cremede rødder
½ knoldselleri
4 persillerødder
Lidt smør
1 dl piskefløde
½ citron
Salt og friskkværnet peber
1 kvist timian
Et par kviste bredbladet persille

Stegte dådyrmedaljoner med perleløg, pigeonæbler og cremede rødder

Af: Mikkel Maarbjerg / Foto: wichmann+bendtsen

Sådan gør du

1
Færdig

Dådyrmedaljoner

Skær fileten fra benet og fjern senerne. Skær herefter fileten i små medaljoner. Pil perleløgene og halvér æblerne. Varm panden godt op på bålet og brun medaljonerne i lidt olie på panden.

Kom perleløg og de halve æbler på og lad løg og æbler stege med i et minuts tid. Hæld så calvados på og flambér det hele. Krydr godt med salt og peber, tilsæt lidt smør og sving sammen, så det jævner saucen lidt.

2
Færdig

Cremede rødder

Skræl rødderne, skær dem i passende stykker og steg dem i en gryde i lidt smør ved svag varme, til de er næsten møre, krydr med salt og peber. Pres lidt citronsaft på persillerødderne, når de er næsten møre. Tilsæt fløden og lad den koge tyk om rødderne.

Hak sellerien groft, nip bladene af timianen og tilsæt selleri og timianblade til sidst. Vend det kun lige rundt med det øvrige i gryden. Serveres sammen med de stegte medaljoner og lidt af skyen.

previous
Vagtelæg bagt i mos med tang-mayonnaise og lidt urtesalt
next
Braiseret økogris i flødesovs med kantareller, brændte løg og rosenkål

Add Your Comment