# × luk
0 0
Samosa med kartofler og ærter

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

4-5 store kartofler (ca. 500 g), skåret i store tern og kogt
250 g grønne ærter
2 spsk friske korianderblade, hakkede
8-10 stk. forårsrulledej, 20 x 20 cm halveret til 10 x 20 cm
smagsneutral olie til pensling/stegning
1 sammenpisket æg til 'limning' af samosaerne
Krydderier
2 tsk korianderfrø, stødt
2 tsk spidskommen, stødt
1-1½ tsk tørret knust chili
4-5 spsk limesaft
1½-2 tsk groft salt

Samosa med kartofler og ærter

Af: Hanne Holm / Foto: Torsten Graae

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Bland de kogte kartofler med ærter, korianderblade, korianderfrø og spidskommen. Smag til med chili, limesaft og salt.

2
Færdig

Derefter

Læg dejstykkerne i et fugtigt viskestykke, så de ikke tørrer. Tag dem frem ét ad gangen.

3
Færdig

Og

Anbring ca. 1 spsk kartoffelfyld på et dejstykke og fold det diagonalt til en trekantet pakke, 'lim' med et sammenpisket æg. Fortsæt, indtil fyldet er brugt.

4
Færdig

Og

Læg samosaerne på en bageplade (med bagepapir), pensl med olie og steg dem gyldne i en forvarmet ovn ved 225 grader i 6-8 minutter. Lad dem dryppe af på køkkenrulle.

5
Færdig

Til sidst

Anret på et fad og servér straks med tilbehør som fx chilisauce, indisk raita og chutney.

previous
Nudelsuppe med kylling og friske urter
next
Bagt laks med appelsinpesto, birkes, brombær og basilikum

Add Your Comment