# × luk
0 0
Saltimbocca med salat og blød polenta

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

8 tynde skiver kalveinderlår, ca. 600 g
8 skiver prosciutto (parmaskinke)
75 g parmesan
3 dl marsala
25 g smør
1 lille bundt frisk salvie
8 tandstikkere
1 frisésalat
1 hjertesalat
100 g rucola
1 liter vand
150 g polenta
Olie
Balsamico

Saltimbocca med salat og blød polenta

Af: Andreas Taus Nielsen / Foto: Mikkel Heriba

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Kog vand op i en gryde. Bank kødet let med hånden og høvl 4-6 spåner parmesan over hvert stykke, dæk med prosciutto og sæt et pænt salvieblad fast på prosciuttoen med en tandstikker. Pluk det lyseste frisésalat og skyl sammen med plukket hjertesalat og rucola. Anret i 4 skåle. Skær den resterende salvie i tynde strimler og riv resten af parmesanen.

2
Færdig

Derefter

Kom polentaen i det kogende vand sammen med parmesan og salvie og pisk, indtil polentaen har en cremet og luftig konsistens. Smag til med salt og peber og tag gryden af blusset.

3
Færdig

Og

Varm en stor pande op og brun kalvekødet i lidt olie - med salvien nedad først. Vend herefter kødet forsigtigt, så skinke og salvie ikke falder af. Tilsæt smør og steg kødet videre i ca. 1 minut. Tag kødet af panden og anret på 4 tallerkener.

4
Færdig

Og

Kog nu panden af med marsala. Kog saucen ind, til den bliver tyk, og fordel den over kødet.

5
Færdig

Til sidst

Anret polentaen i 4 små skåle og hæld lidt god olie på toppen sammen med friskkværnet sort peber. Hæld lidt olie og balsamico samt salt og peber over salaten, der også anrettes i 4 små skåle. Server det hele.

previous
Svinenakke med selleri, store kapers og granatæble
next
Torsk med svampe a la creme og tyttebær

Add Your Comment