# × luk
  • Home
  • Dansk
  • Rødbedesalat med gedeost og blommer
0 0
Rødbedesalat med gedeost og blommer

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

4 rødbeder
6 blommer
2 spsk solbæreddike
2 spsk risvineddike
1 dl vand
1 frisésalat
1 raddichiosalat
1 potte rød engsyre
1 lyst surdejsbrød
2 fed hvidløg
2 kviste rosmarin
2 spsk smør
2 ruller gedeost
Salt og peber
Sukker

Rødbedesalat med gedeost og blommer

Af: Marcus Lund Sandemann / Foto: Sarah Coghill

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Bring en gryde med saltet vand i kog. Kog rødbederne, til de er møre, men ikke gennemkogte. Smut dem, mens de er varme, og køl dem herefter ned. Skyl salaterne godt i koldt vand, og slyng dem tørre for vand. Pluk frisésalaten, så kun det lyse er tilbage. Hold salaterne på køl.

2
Færdig

Derefter

Skær blommerne ud i tern, og damp dem i vandet og eddiken. Når de er helt møre, blendes de til en glat puré. Smag til med salt, peber og lidt sukker. Varm en gryde op, tilsæt smørret samt hvidløg og rosmarin. Skær skorpen af brødet, flå det i brud, og steg det gyldent i smørret. Læg det på fedtsugende papir og drys med salt.

3
Færdig

Til sidst

Servér rødbederne med smuldret gedeost og blommepuré hen over. Anret salat og croutoner ovenpå.

previous
Glaseret rødbede, kirsebær, blomme og hasselnød
next
Svinekæber, vilde svampe a la creme

Add Your Comment