# × luk
0 0
Risotto med hvide asparges og estragon

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

200 g hvide asparges
200 g risottoris
50 g finthakket løg
1 fed finthakket hvidløg
½ dl hvidvin
½ liter kogende vand
2 dl ærter, frosne eller friske
1 tsk. estragon
50 g revet parmesan

Risotto med hvide asparges og estragon

Af: Sara Hoffgaard

Sådan gør du

Den her risotto smager ret kraftigt af estragon, men det er godt, for estragon er en af den hvide asparges’ bedste venner. For at give lidt ekstra sprødhed og bid har jeg vendt ærter i risottoen. Den passer perfekt til en lun sommeraften.

Husk, at i modsætning til grønne asparges skal de hvide asparges skrælles. Brug en kartoffelskræller og skræl det yderste lag af. Skær også den nederste del af dér, hvor de er lidt trævlet. Og glem ikke at bruge toppen – det er den, der indeholder mest smag.

Kærlig hilsen
Sara Hoffgaard

Se mere på bloggen hoffgaards.dk.

1
Færdig

Først

Start med at skylle de hvide asparges og skræl derefter det yderste lag af med en kartoffelskræller. Knæk eller skær den nederste, trævlede del af aspargesene. Skær de hvide asparges i stykker på 2-3 centimeter og sæt dem til side.

2
Færdig

Derefter

Sautér løg og hvidløg i olie på en lun pande i ca. 2 minutter. Tilsæt risottorisene og rør rundt. Tilsæt hvidvin og lad det trække ind i risene. Tilsæt løbende det kogende vand, ca. 1 dl ad gangen. Lad risottoen simre i ca. 25 minutter.

3
Færdig

Til sidst

Når risene næsten er færdige, men stadig har lidt bid, tilsættes ærter, hvide asparges, estragon og parmesan. Vend rundt, smag til med salt og peber og server straks.

previous
Glutenfri tacos med bønnefyld og røde spirer
next
Grov krydderurtepesto

Add Your Comment