# × luk
  • Home
  • Dansk
  • Rimmet laks med grillkant og asparges
Rimmet laks med grillkant og asparges

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

400 g laksefilet, gerne stykket ved hovedet
Fennikelfrø, koriander og rosa peber, blandet
Flagesalt og sukker
2 hvide asparges
2 grønne asparges
Dild
Rogn fra ørred eller stenbider - eller kaviar

Rimmet laks med grillkant og asparges

Af: Jacob Ernst fra bogen 'Private Dining' / Foto: Lars Ranek

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Laksen befris for skind og drysses let med salt, sukker og lidt frisk peber. Lad den trække et par timer på køl.

2
Færdig

Derefter

Sæt derefter laksen på en meget varm pande og vend den hurtigt på alle sider. Krydderierne stødes med en morter og drysses jævnt ud på et stykke film. Læg laksen på og tril den rund i blandingen, rul stramt op og læg den på køl. Asparges vaskes – de hvide skrælles. Skær hovederne af og blanchér dem i kogende vand tilsat salt. Lad dem køle af i koldt vand.

3
Færdig

Og

Aspargesstænglerne rives til tynde bånd på et mandolinjern, drysses med flagesalt, frisk peber og lidt plukket dild.

4
Færdig

Til sidst

Skær laksen ud i tykke skiver og dekorer med rogn og aspargessalat.

previous
Risalamande på mandelmazarin med kirsebærsorbet
next
Kølle af sommerbuk, stegte gulerødder og puré

Add Your Comment