# × luk
  • Home
  • Dansk
  • Pocheret torsk med brunet blomkålpuré, bagt porre i sprød dej og dild
0 0
Pocheret torsk med brunet blomkålpuré, bagt porre i sprød dej og dild

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

800 g frisk, fast torsk
1 blomkål
1 l mælk
4 små, økologiske porrer
2 citroner
1 pakke filo/brekdej
1 bdt. dild
50 g parmesan
1 æg
150 g smør
5 dl vand

Pocheret torsk med brunet blomkålpuré, bagt porre i sprød dej og dild

Af: Marcus Lund / Foto: Sarah Coghill

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Start med at fjerne bladene fra blomkålshovedet, og skær buketterne fri. Skyl dem godt, og sørg for, der ikke er jord på. Steg blomkålen i olie, og sørg for, den får godt med farve. Det tager noget tid, og den skal have samme farve som de brune kartofler juleaften. Når du har opnået den brune farve, tilsætter du mælken og lader massen småkoge, indtil blomkålen er helt mør. Når blomkålen er mør, tager du den op af mælken og blender den til en pure. Hvis den er for tyk, spæder du til med mælken, den blev kogt i. Smag til med citronsaft.

2
Færdig

Derefter

Skær det øverste af porrerne af, så der er cirka 20 centimeter. Bring en gryde med letsaltet vand i kog, og blancher porrerne i 1 minut. Køl dem ned i koldt vand. Fold et ark brekdej ud, og pensl den med olie. Riv parmesan over dejen. Læg porrerne ovenpå, og rul dejen omkring, så den sidder tæt. Pensl med æg, og bag ved 200 grader, til de er gyldne.

3
Færdig

Og

Vand og smør bringes i kog sammen, torsken lægges i vandet og småsimrer nogle minutter alt efter tykkelsen af fisken. Træk fra varmen efter cirka 2–3 minutter, og lad fisken trække 5–6 minutter i lagen.

4
Færdig

Til sidst

Anret din lune blomkålpure i bunden af tallerkenen, og placér fisken ovenpå. Drys friskplukket dild over. Del porren på midten, og placér den ved siden af. Server for eksempel en frisk, grøn salat til – eller nybagt brød.

previous
Stegt torsk med gulerødder, tang og yoghurt
next
Citrussalat med ingefær og bagt hvid chokolade

Add Your Comment