# × luk
0 0
Onsen tamago med sherry/sellerisuppe

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

4 æg
½ knoldselleri
Neutral olie
1 dl tør sherry
1 dl fløde
1 dl mælk
2 dl vand
50 g smør
Salt
Citronsaft
1 spsk jordnødder
1 stk forårsløg
Piement d'espelette

Onsen tamago med sherry/sellerisuppe

Af: Frederik Bille Brahe / Foto: Sarah Coghill

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Skræl knoldsellerien, og skær den i store tern. Sautér i en gryde med lidt neutral olie, og undgå, at knoldsellerien får farve. Tilsæt sherry, og kog den ned.

2
Færdig

Derefter

Tilsæt nu vand, mælk og fløde, inden du koger sellerien mør under låg. Når sellerien er mør, kommer du den i en blender og ”kører” den til en meget fin suppe. Hvis det er nødvendigt, kan du tilsætte en lille smule vand for at forbedre konsistensen. Den skal være tyktflydende og silkeblød.

3
Færdig

Og

Smag nu suppen til med salt, smør og rigeligt citronsaft. Den skal have karakter. Flyt suppen over i en serveringsgryde, og gem den til senere.

4
Færdig

Og

Læg de friske æg i en termobeholder. Dæk dem med kogende vand, og lad dem stå tildækket i 12 minutter.

5
Færdig

Og

Mens æggene trækker, luner du suppen op over lav varme. Rist jordnødderne på en pande med lidt salt, og snit lidt forårsløg.

6
Færdig

Til sidst

Pøs en stor skefuld suppe op i en skål. Du kan eventuelt lige skumme den lidt med en stavblender inden, så den har en let skummende tekstur. Tag et æg op af termobeholderen, og slå det ud. Lad ægget glide ned i skålen, og drys herefter med fintskåret forårsløg, jordnødder og piement d´espelette.

previous
La veille (fransk citroncreme)
next
Åbne fuldkornsravioli med grønkål, hasselnødder, æble og parmesan

Add Your Comment