# × luk
0 0
Nye tomater, sommerbuk og palmekål

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

500 g sommerbuk - gerne fra kølle
1 kg nye tomater i forskellige nuancer
1 dl mandelolie
2 kviste rosmarin
Olivenolie
1 spsk honning
4-5 stokke palmekål
1 pose grove kartoffelchips
1 citron
Havsalt
Peber

Nye tomater, sommerbuk og palmekål

Af: Marcus Lund / Foto: Sarah Coghill

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Sæt din ovn på 150 grader. Marinér tomaterne i mandelolien, honning, salt og peber. Bag dem 60 minutter, og ryst fadet hver 15. minut. Pluk bladene af rosmarinkvistene, og kvas dem i en morter med havsalt, til det binder og bliver til rosmarinsalt. Det kræver lidt knofedt.

2
Færdig

Derefter

Når tomaterne er færdige, lægger du dem de i en gryde og varmer dem op. Varm dem helt igennem, og kvas dem med et piskeris. Smag til med mandelolie, rosmarinsalt, citronsaft, olivenolie og peber.

3
Færdig

Og

Varm en pande godt op. Steg sommerbukken 3 minutter på hver side. Lad den trække i 7 minutter under et klæde.

4
Færdig

Til sidst

Når kødet er færdigt, varmer du en pande op. Steg palmekålen ved høj varme, så den får godt med farve. Krydr med salt og peber. Anret kødet ovenpå en stor skefuld tomatkompot, kvas en håndfuld chips over retten, og slut af med palmekålen på toppen.

previous
Nye kartofler, fiskefume, kål og rogn
next
Misosuppe, kartofler, kål og edamamebønner

Add Your Comment