# × luk
  • Home
  • Dansk
  • Nye kartofler, fiskefume, kål og rogn
0 0
Nye kartofler, fiskefume, kål og rogn

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

500 g helt små, nye, danske kartofler
5 dl lys fiskefond
100 g smør
1 dl fløde
2 kviste timian
1 fed hvidløg
5 stk. violet rosenkål
100 g rogn
2 citroner
1 potte blomsterkarse
1 kvist frisk laurbær

Nye kartofler, fiskefume, kål og rogn

Af: Marcus Lund / Foto: Sarah Coghill

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Kog kartoflerne i saltet vand og frisk laurbær. Så snart vandet koger, trækker du gryden fra. Kartoflerne trækker i cirka 30-40 minutter. Imens reducerer du fiskefonden ned til det halve sammen med 1 fed hvidløg og timianen. Fonden sigter du, inden du tilsætter smør og fløde. Lad saucen simre ved svag varme.

2
Færdig

Derefter

Skær citronerne i fileter, og hold dem på køl. Skær bunden af rosenkålene fra, og pil dem ud i blade. Salt rognen, og smag den til med citronsaft, peber og olivenolie.

3
Færdig

Og

Når kartoflerne er færdige, sigter du vandet fra. Fiskesaucen bringes i kog og koges lidt ind. Vend kartoflerne i saucen, og kog den ind omkring kartoflerne.

4
Færdig

Til sidst

Varm en pande op, og lynsteg rosenkålen. Krydr den med salt, peber og citronsaft. Anret kartoflerne i en skål, og læg rognen ved sammen med rosenkål og blomsterkarse. Læg citronfileterne ved, og nyd det hele varmt.

previous
Sommerragout, bær, blågulerødder, svampe og æbler
next
Nye tomater, sommerbuk og palmekål

Add Your Comment