# × luk
0 0
Moussaka med linser, timian og kanel

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

2 auberginer
200 g kartofler
3-4 spsk revet parmesan
Linsesovs
1 hakket løg
2-3 fed hvidløg
Ca. 3 spsk olie
2 dåser grønne linser
1 dåse flåede tomater
2 spsk tomatpuré
½ dl rødvin
2 tsk tørret oregano
2 tsk tørret timian
2 tsk stødt kanel
Salt og peber
Ostesovs
50 g smør
5 spsk mel
½ l mælk
En håndfuld revet ost
3 æg
Salt og peber
Lidt revet muskatnød

Nutritional information

Moussaka med linser, timian og kanel

Af: Sara Hoffgaard

Kunne du tænke dig at spise lidt grønnere og skære ned på dit ugentlige kødforbrug? Hver mandag holder vi ’kødfri mandag’ på Copenhagen Food. Vores vegetariske skribent Sara Hoffgaard vil uge efter uge dele en ny opskrift, der inspirerer dig til at skrue ned for kødet og op for grøntsagerne. Vi lover, at det bliver både nemt og smagfuldt.

Sådan gør du

Til den her moussaka har jeg lavet en tomatsauce med linser og en masse gode krydderier. Når du skal lave en god moussaka, mener jeg, at det vigtigste er toppen, altså ostesovsen. I de fleste opskrifter bruges der en klassisk bechamel, men det synes jeg er en fejl. For mig er det et must at tilsætte æg i ostesovsen, fordi æggene gør, at toppen af moussakaen bliver luftig. Og når du drysser med parmesan, bliver den også dejligt sprød. Servér moussakaen med en frisk salat, en god skive brød og et stort glas rødvin.

Kærlig hilsen
Sara Hoffgaard

Se mere på bloggen hoffgaards.dk.

1
Færdig

Først

Skær auberginerne i ca. 1 cm tykke skiver. Bag auberginerne i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter. Skær kartoflerne i ½-1 cm tykke skiver. Læg kartoflerne i bunden af fadet, og læg de færdigbagte auberginer ovenpå.

2
Færdig

Linsesovs

Svits det hakkede løg og hvidløg i olie, indtil de er gyldne og klare. Tilsæt linser, flåede tomater, tomatpuré, rødvin og krydderierne. Lad sovsen småkoge i 10 minutter. Smag til med flere krydderier, hvis du synes. Fordel sovsen over auberginerne.

3
Færdig

Ostesovs

Smelt smørret i en lille gryde og tilsæt gradvist melet under konstant omrøring. Spæd mælken til lidt efter lidt under kraftig omrøring. Tilsæt revet ost og smag sovsen til med salt, peber og muskatnød. Tag sovsen af varmen (det er MEGET vigtigt, at du tager sovsen af varmen, når du tilsætter æggene. Hvis sovsen er meget varm, begynder æggene nemlig at koagulere og blive tilberedt). Tilsæt de tre æg og rør rundt.

4
Færdig

Til sidst

Fordel ostesovsen oven på linsesovsen og drys med revet parmesan. Bag i ovnen ved 175 grader i 45-60 minutter, indtil overfladen er gylden, og retten er gennembagt.

previous
Vegetarisk biksemad deluxe
next
Fladbrødspizza med jordskokker og gorgonzola

Add Your Comment