# × luk
0 0
Millionbøf med kartoffelpuré

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

Millionbøf
500 g hakket oksekød
2 løg
1 gulerod
2 fed hvidløg
Et par kviste timian
15 g tomatpuré
1 dåse flåede tomater
Lidt vindruekerneolie
Lidt parmesan på toppen
Kartoffelpuré
1 kg kartofler
1 dl mælk
100 g smør
3 spsk jomfruolivenolie
Hvid peber
God flagesalt

Millionbøf med kartoffelpuré

Af: Torben Klitbo og Casper Aaquist / Foto: Mikkel Heriba

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Skræl kartoflerne og kog dem uden salt i rigeligt vand. Når de er godt møre, drænes vandet af dem.

2
Færdig

Derefter

Damp kartoflerne tørre i gryden, mens du ryster den, så de meler endnu mere. Hvis du vil have den rigtige purékonsistens, skal du køre kartoflerne hurtigt på en foodprocessor.

3
Færdig

Og

Pisk smørret i og kom derefter mælken i sammen med hvid peber og salt. Kom olivenolien i til sidst.

4
Færdig

Og

Steg kødet i lidt olie, kom hakket løg, hvidløg i skiver og gulerødder i tern ved og steg videre.

5
Færdig

Til sidst

Tilsæt tomatpuré, flåede tomater og plukket timian og lad retten simre i ca. 15-20 minutter og smag til med salt og peber.

previous
Gnocchi med salsiccia og merian
next
Spicy kyllingelår med yoghurt, løg og mynte

Add Your Comment