# × luk
  • Home
  • Efterår
  • Marokkansk tomatsuppe med ristede couscous, dadler og mandler
0 0
Marokkansk tomatsuppe med ristede couscous, dadler og mandler

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

Suppe
1 løg
2 fed hvidløg
2 dåser flåede tomater
1 dl vand
2 spsk creme fraiche
1-2 spsk sukker
Salt og peber
Couscous
½ dl couscous
håndfuld mandler
6 dadler
1-2 tsk ras el hanout
Ca. 10 g smør
Salt
Servering
2-4 spsk creme fraiche

Marokkansk tomatsuppe med ristede couscous, dadler og mandler

Af: Sara Hoffgaard

Sådan gør du

Jeg laver alt for lidt suppe, fordi jeg hele tiden glemmer, hvor nemt det egentlig er. Hvis du ligesom mig ikke synes, det er det sjoveste at stå og skære grøntsager i små og pæne bidder, så lav suppe. Her kan du skære grøntsagerne så grimt, som du har lyst til, for det hele bliver alligevel blendet til sidst. Suppen smager skønt af tomat og den ristede couscous leder tankerne mod Marrakech.

Hvis du vil lave en portion suppe til 4 personer, så vil jeg anbefale, at du bruger 3 dåser flåede tomater og 1 ’dåse vand’. Der er nemlig masser af smag i tomaterne, så du behøver ikke 4 dåser. I den her opskrift tilføjer jeg desuden 1 dl vand – hvis du vil have tomatsuppen ekstra cremet, så undlad vand og tilføj lidt mere creme fraiche.

Kærlig hilsen
Sara Hoffgaard

Se mere på bloggen hoffgaards.dk.

1
Færdig

Først

Hak løg og hvidløg groft. Sautér løgene i olie i en tykbundet gryde, til de gyldne. Tilsæt flåede tomater og vand, lad det simre i 10-15 minutter og smag til med salt, peber og sukker. Blend suppen.

2
Færdig

Derefter

Hæld kogende vand over mandlerne – lad det trække i ca. 5 minutter. Smut skrællen af mandlerne og hak dem groft. Hak dadlerne fint.

3
Færdig

Og

Tilbered couscous efter anvisning på pakken (jeg tilsatte 1 dl vand til ½ dl rå couscous). Steg mandler og ras el hanout i rigeligt med smør i ca. 3 minutter. Tilsæt dadler og couscous, smag til med salt.

4
Færdig

Til sidst

Server din suppe med couscous-drys og creme fraiche. Velbekomme!

previous
La veille (fransk citroncreme)
next
Onsen tamago med sherry/sellerisuppe

Add Your Comment