# × luk
  • Home
  • Grill
  • Langtidsstegt, grillet oksebryst med porrer, sortkål og kryddersmør
0 0
Langtidsstegt, grillet oksebryst med porrer, sortkål og kryddersmør

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

1,2 kg oksebryst
3 dl hvidvin
3 dl vand
½ dl æblecidereddike
200 g smør
1 dl persille eller andre grønne krydderurter, finthakket
1 fed hvidløg, revet
1 tsk salt
2 tykke porrer, skåret i skiver
200 g sortkål, ribbet og skåret groft
Salt
Peber

Langtidsstegt, grillet oksebryst med porrer, sortkål og kryddersmør

Af: Flemming Schiøtt Hansen / Foto: Stine Christiansen

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Når du skal lave dit oksebryst, starter du med at sætte ovnen på 120 grader. Kom oksebrystet op i en bradepande eller en stor stegegryde, og gnid det godt ind i salt og peber. Tilsæt vin, vand og æblecidereddike, og dæk gryden/bradepanden til med et låg eller sølvpapir.

2
Færdig

Derefter

Sæt stegen i ovnen, hvor den får lov at stå og hygge sig i 5 timer, til kødet er helt mørt. Hæld mere vand ved undervejs, hvis væsken er ved at koge væk.

3
Færdig

Og

Rør nu 150 gram smør, krydderurter, hvidløg og 1 teskefuld salt sammen til kryddersmørret og sæt det på køl, til det skal serveres.

4
Færdig

Og

Smelt 50 gram smør i en pande, og kom grøntsagerne ved. Sauter 3-4 minutter, og drys med salt.

5
Færdig

Til sidst

Læg den færdigstegte steg på en varm grill, og lad den få en lækker stegeoverflade hele vejen rundt. Det tager 15 minutter. Skær eller pluk stegen i mindre stykker, og servér den med kryddersmør på toppen.

previous
Kalvehjerter med syltede rødløg, aioli og timian
next
Lynstegte pil selv-rejer med fennikel og chili

Add Your Comment