# × luk
  • Home
  • Dansk
  • Kulstegte rodfrugter med helstegt fasan
0 0
Kulstegte rodfrugter med helstegt fasan

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

1 hel fasan
3 gærede (eller almindelige) æbler
1 dl æblesaft
1 stor rødbede
3 store porrer
1 rutabaga
1 kålroe
1 stor majroe
½ dl honning
1 hvidfyr- eller alm. grangren
Salt
Olie
Peber

Kulstegte rodfrugter med helstegt fasan

Af: Danny Christensen / Foto: Danny, Rasmus, Nick @danoirnyc.com

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Gnid skindet og skroget med salt og friskkværnet peber. Fyld skroget med enten hakkede, friske æbler eller i dette tilfælde vilde æbler plukket i slutningen af december, når de har været frosset og tøet så mange gange, at de er både sure, søde og indeholder alkohol. Snør fuglen for ensartet tilberedning.

2
Færdig

Derefter

Over åben ild stiller du en støbejernsgryde med olie – varm op, til olien ryger. Forsigtigt svitser du nu fuglen så jævnt og grundigt som muligt. Fjern gryden fra varmen, tag fuglen op, og tilsæt fyrregrene samt lidt æblejuice.

3
Færdig

Og

Anret fuglen oven på grenene igen, og dæk gryden med et låg. Sæt gryden tilbage på ilden, og placér gløderne, så de holder gryden. Steg med en temperatur på 190 grader i cirka en time. Eller indtil du kan punktere benet af fuglen lige ved skroget, og saften løber klar i stedet for rød. Til nød kan en ovn på 190 grader bruges.

4
Færdig

Og

Rengør skrællen på rodfrugterne og grøntsagerne. Smid dem på gløderne, og vend dem på kullet, til grøntsagerne er møre. Først majroe og kålrabi – det tager cirka 20 minutter. Herefter porrer (sørg for, at de er gennemstegte) og til sidst rødbeder og rutabaga. Rutabaga skal være på til de er bløde, men ikke tørret ud af gløderne.

5
Færdig

Til sidst

Trim det forkullede kød. Hak, og bland de søde, røgfyldte grøntsager. I en gryde karamelliserer du honningen og tilsætter den resterende æblesaft. Glasér de hakkede grøntsager i gryden, og server fuglen oven på rodfrugterne.

previous
Grillede fasanlår med kål, dild og yoghurt
next
Tatar med urtemayo og sennepscreme

Add Your Comment