# × luk
  • Home
  • Dansk
  • Kalvetunge med ansjosmayo, stegt hjertesalat og æblesauce
0 0
Kalvetunge med ansjosmayo, stegt hjertesalat og æblesauce

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

1 stk. kalvetunge, sprængt og kogt (kan købes hos de fleste slagtere)
4 stk. hjertesalat
1 l friskpresset æblejuice
2 dl lys hønsefond
1 citron
3 fed hvidløg
4-5 kviste timian
30 g smør
Salt og peber
2 pasteuriserede æggeblommer
4-5 dl vindruekerneolie
1-2 tsk hvidvinseddike
1 lille glas ansjoser

Kalvetunge med ansjosmayo, stegt hjertesalat og æblesauce

Af: Marcus Lund / Foto: Sarah Coghill

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Start med at flå tungen. Det gør du ved at lægge et snit ned langs tungen og trække skindet af. Herefter rengør du tungen for brusk og andet, der ikke ser spiseligt ud. Skær tungen ud i den tykkelse, du ønsker. Hold den på køl.

2
Færdig

Derefter

Varm en lille gryde vand med timianstilke, hvidløg og salt op. Når den koger, trækker du den fra. Gem den til senere.

3
Færdig

Og

Reducér æblejuicen til halvdelen, og smag den til med hønsefond. Lad den simre med 2 fed hvidløg i 15-20 minutter, og smag den til med citronsaft, salt og peber.

4
Færdig

Og

Blend æggeblommerne, hvidvinseddiken, salt og ansjoser i en lille blender. Blommerne og ansjoserne skal være homogene og let skummende. Hæld nu lige så stille olien i. Det er vigtigt, du ikke tilsætter for meget ad gangen. Mayonnaisen skal gerne være stiv og have en glat overflade. Sæt den på køl, så snart du er færdig.

5
Færdig

Til sidst

Lun nu vandet med urter op. Læg kalvetungeskiverne i, og hold dem varme. Lagen må ikke koge. Varm en pande godt op, og tilsæt lidt olie. Steg hjertesalaten på skærefladen. Den skal have godt med farve. Fordel 2-3 “dutter” mayonnaise på en tallerken. Læg nogle skiver kalvetunge ovenpå, flæk hjertesalaten, og læg den ved siden af. Slut af med nogle skefulde lun æblesauce.

previous
Stegt kylling med æbler, blommer, forårsløg og havgus
next
Vaniljeis, havtornpuré, saltet karamel og hindbær

Add Your Comment