# × luk
0 0
Kålshot med æble, appelsin og ingefær

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

Udstyr
2 stk. 1-liters patentglas
Kniv
Køkkenvægt
Juicemaskine
Kålshot
700 g kål (gerne savojkål eller spidskål)
300 g æble
200 g appelsin
100 g ingefær
1 spsk groft havsalt

Kålshot med æble, appelsin og ingefær

Af: Søren Ejlersen og Ditte Ingemann, fra bogen Fermentering 2.0

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Start med at skylle kål, æble, appelsin og ingefær. Skær alle ingredienser ud i bidder, der kan komme ned i juiceren – lad skrællen blive på appelsin og ingefær og lad æblerne beholde kernehus.

2
Færdig

Derefter

Kør ingredienserne igennem juiceren på skift, men sørg for at ingefæren juices sammen med æblerne. Hæld juicen i patentglasset, og rør salt i. Sørg for, at der er 3-4 cm luft foroven i patentglasset, luk det, og stil det til at fermentere på en tallerken et skyggefuldt sted. Lad juicen fermentere i ca. 1 til 3 måneder, ideelt set ved en temperatur på mellem 18 og 20 grader. Er temperaturen varmere end dette, kan det gå stærkere, er den koldere, kan det gå langsommere.

3
Færdig

Og

Glasset skal åbnes hver dag de første 5-6 dage for at frigive det kuldioxidtryk, som fermenteringsprocessen danner. Derefter kan du nøjes med at kigge til juicen hver 3. dag. Smag på juicen efter 1 måned. Den skal være meget syrlig og koncentreret i smagen. Mangler den lidt syrlighed, så lad den fermentere videre. Jo længere tid, den fermenterer, jo mere smag, jo mindre salt og jo tykkere konsistens. Juicen bør være klar efter senest 3 måneder.

4
Færdig

Til sidst

Når juicen er færdig, så hæld den over på en ren flaske, og stil den på køl. Åbn flasken i køleskabet efter 24 timer og derefter hver 3. dag, lige indtil du har drukket indholdet i dem. På den måde letter du kuldioxidtrykket inde i flasken. Juicen er nu drikkeklar og kan nydes som et shot eller som et ekstra tilskud i dine blendede drikke.

previous
Bagte rabarber
next
Sommerkraut med hyldeblomst og saltede citrusfrugter

Add Your Comment