# × luk
0 0
Julepaté med salvie og valnødder

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

2 skalotteløg
2 fed hvidløg
500 g champignon
70 g palmekål
1 håndfuld salvie
1 dl valnødder
60 g parmesan
½ dl fløde
3 æg
Friteret salvie
ca. 10 salvieblade
1 klat smør
Appelsin-æblesovs
3 æbler
1 spsk smør
2 dl fløde
Saft og skal fra 1 økologisk appelsin
2 kviste rosmarin
1 spsk stjerneanis
Salt

Nutritional information

Julepaté med salvie og valnødder

Af: Sara Hoffgaard

Sådan gør du

1
Færdig

Paté

1. Blend skalotteløg, hvidløg, champignon, palmekål, salvie og halvdelen af parmesanen i en foodprocessor. Hvis du ikke har en stor foodprocessor, så gør det ad to omgange.

2. Svits det hele på en varm pande i 5-10 min. Sluk for panden, og lad det køle af.

3. Hak valnødderne og tilsæt dem sammen med fløde og æg, rør godt rundt og hæld massen i en rugbrødsform. Riv resten af parmesanen, og drys den på patéen. Bag i ovnen ved 200grader i ca. 30-40 min. Patéen er færdig, når den har sat sig, og der ikke løber væsken fra den.

4.Hvis du vil have friteret salvie på toppen af patéen, så steg ca. 10 salvieblade i en god klat smør, lad dem køle af – så bliver de godt sprøde.

2
Færdig

Appelsin-æblesovs

1. Brug en kernehusfjerner til at lave fine runde æblekugler. Hvis du ikke har sådan én, kan du skære æblerne i mundrette bidder.

2. Lav sovsen på en lun pande. Hæld smør, fløde, appelsinsaft og -skal, rosmarin, stjerneanis, salt i. Rør forsigtig rundt, sovsen skal kun simre. Tilsæt æbler og rør rundt, smag sovsen til. Sovsen er færdig, når den er varm.

3. Server paté og appelsin-æblesovs til din yndlingsjulemad.

previous
Snebolde med ristet kokos
next
Klassisk kransekage

Add Your Comment