# × luk
0 0
Jule-chokolademousse

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

Mandaringelé - skal laves dagen i forvejen
150 g saft fra mandariner
50 g sukker
3 blade gelatine
Lavendel-panna cotta
100 g fløde
15 g sukker
1 tsk lavendelblomster
2 blade gelatine
Chokolademousse
250 g fløde
50 g æggeblommer
25 g sukker
250 g god, mørk chokolade, hakket
500 g piskefløde, pisket til skum

Jule-chokolademousse

Af: Nanna Pörtner / Foto: Mikkel Adsbøl

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Bunden er lavet af klassisk honningkagedej. Spørg eventuelt, om din lokale bager kan sælge dig nogle bunde, der passer.

2
Færdig

Derefter

Mandarinsaft og sukker lunes ved svag varme, til sukkeret er opløst. Den udblødte gelatine smeltes i saften. Kom geléen på køl, så den kan sætte sig natten over. Helst i noget firkantet – det gør den lettere at skære stykker af.

3
Færdig

Og

Nu koger du fløde, sukker og lavendel op ved svag varme. Tilsæt den udblødte gelatine, og lad massen stå og trække i cirka 10 minutter. Sigt blomsterne fra, og hæld panna cottaen i en firkantet bakke. Lad den stå på køl natten over.

4
Færdig

Og

Kog fløden op, og pisk æggeblommer og sukker sammen. Fløden legeres – eller tyknes – med æggemassen. Smelt chokoladen stille og roligt i den legerede masse. Når chokoladecremen er lun, vender du flødeskummet i.

5
Færdig

Og

Vælg en form til din kage. Nu tilpasser du honningkagen den form, du vil støbe kagen i, og placerer den i bunden. Formen fyldes cirka 1/4 med chokolademousse, og herefter placerer du små stykker af henholdsvis lavendel-panna cotta og mandaringelé ud over moussen.

6
Færdig

Til sidst

Til sidst drysser du med lidt smuldret honningkage og lukker med et lag chokolademousse. Stil kagen på køl i mindst 6 timer. Pynt den færdige mousse med mandaringelé, frisk mandarin, honningkagesmulder og lavendel.

previous
Ølkage med pæremousse og ingefær
next
Solbærsnaps

Add Your Comment