# × luk
0 0
Hareragout og jordskokkemash

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

Forløb og bagløb (køller og bove) fra 1 stor hare
Mel
Smør og olie til stegning
Ca. 10 skalotteløg, hele og pillede
4-5 laurbærblade
½ liter god rødvin
1 dl kraftig harefond (alternativt kalve- eller hønsefond)
½ kg jordskokker, skrællede
½ kg kartofler
1 spsk. finthakket purløg
3 spsk. smør
Evt. lidt trøffelolie
Salt og friskkværnet peber
Tyttebærsyltetøj

Hareragout og jordskokkemash

Af: Casper Harboe / Foto: Claes Bech-Poulsen

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Skær hinderne af harekødet og kassér dem. Vend kødet i mel og lad det brune på en pande i smør og olie. Kom de brunede stykker i en stegeso eller en støbejernsgryde med tilhørende låg, der kan tåle at komme i ovnen.

2
Færdig

Derefter

Brun løgene på panden og kom dem i gryden sammen med laurbærblade. Kog panden af med rødvin og fond og hæld det i gryden.

3
Færdig

Og

Dæk alt med et stykke bagepapir, læg låget på og stil gryden i en 175 grader varm ovn i ca. 2 timer.

4
Færdig

Og

Kog kartofler og jordskokker, til de er møre, og hæld vandet fra. Mos med en gaffel og pisk smør i. Smag til med salt og peber og vend purløg og evt. lidt trøffelolie i.

5
Færdig

Til sidst

Pil kødet fra benene og fordel i dybe tallerkener sammen med løgene. Kog saucen en smule ind, jævn den evt. og smag til med salt og peber. Hæld saucen over kødet og servér med jordskokkemash og tyttebærsyltetøj.

previous
Enebærmarineret haremørbrad med bønner og skorzonerrødder
next
Andebryst med stegte æbler, grønkål og krydret appelsinsauce

Add Your Comment