# × luk
  • Home
  • Dansk
  • Gulerodssuppe med appelsin og dukkah
0 0
Gulerodssuppe med appelsin og dukkah

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

550 g øko-gulerødder med skræl
1 løg
2 fed hvidløg
1 l vand
1 grøntsagsbouillon
Saft fra 1 appelsin
1 dl hytteost
1 spsk citronsaft
1 spsk æblecidereddike
Dukkah
1 dl finthakkede cashewnødder
1 dl sesam (jeg har brugt en halv dl sorte sesamfrø og en halv dl hvide sesamfrø)
1 spsk spidskommen

Gulerodssuppe med appelsin og dukkah

Af: Sara Hoffgaard

Sådan gør du

Suppe egner sig ikke kun til, når det er vinter og koldt. Den her opskrift med gulerødder, appelsin og citronsaft har en god og frisk smag, og den kan endda nydes kold. Jeg har brugt dukkah ovenpå – en krydderiblanding, der stammer fra mellemøsten og smager vildt godt. Så selvom det kniber med det danske sommervejr lige nu, får suppen solen til at skinne alligevel!

Kærlig hilsen
Sara Hoffgaard

Se mere på bloggen hoffgaards.dk.

1
Færdig

Først

Skær løgene i både og halvér hvidløgsfeddene. Hak gulerødderne groft. Sautér det hele i en gryde i 5 minutter. Tilsæt vand og bouillon. Lad det simre under låg i 30 minutter.

2
Færdig

Derefter

Lav dukkah'en, mens suppen simrer. Hak cashewnødderne groft. Varm en pande op, tilsæt alle ingredienser og rist i 5 minutter. Sæt til side.

3
Færdig

Til sidst

Når gulerødderne er møre, blendes suppen. Tilsæt vand, hvis du vil have en tyndere suppe. Tilsæt til sit appelsinsaft, citronsaft, æblecidereddike og hytteost. Smag til med salt og peber, og drys med dukkah.

previous
Grov krydderurtepesto
next
Aftensgrød

Add Your Comment