# × luk
  • Home
  • Dansk
  • Grydestegt blomkål, tørrede oliven og bagt svinebov
0 0
Grydestegt blomkål, tørrede oliven og bagt svinebov

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

1 stk. blomkålshoved
Ca. 30 gode gode oliven uden sten
800 g svinebov af høj kvalitet
1 økologisk citron
1/2 bdt. bredbladet persille
2 fed hvidløg
2 dl rigtig god olivenolie

Grydestegt blomkål, tørrede oliven og bagt svinebov

Af: Frederik Bille Brahe & Peter Nøhr Christensen / Foto: Ann Sophie von Bülow

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Dagen før sættes de afdryppede oliven i ovnen og tørres ved 70 grader i 24 timer. Oliven og persille hakkes fint hver for sig og gemmes til anretning.

2
Færdig

Derefter

Gnid svineboven med salt og peber, og bag den ved 120 grader i tre timer i en dyb bakke dækket med et låg eller sølvpapir.

3
Færdig

Og

Fjern de yderste, grove blade på blomkålshovedet. Del det ned igennem stokken i fire store stykker. Læg blomkålsstykkerne med skæresiden nedad i en tykbundet gryde. Tilsæt to spiseskefulde olie, lidt salt og to fed hvidløg, der er blevet knust let med hånd- fladen. Steg blomkålen ved lav varme under låg, til den er karamelliseret på skærefladen og mør.

4
Færdig

Og

Del svineboven i fire stykker, og steg dem sprøde på fedtsiden på en pande eller eventuelt over grill.

5
Færdig

Til sidst

Anret blomkålen med masser af revet citronskal, hakket oliven og persille. Boven krydrer du let med salt og peber, inden du anretter den på tallerknen. Færdiggør retten ved at hælde en spiseskefuld olivenolie over.

previous
Grillede torskebugben med sojamarinade
next
Nigiri med torsk og rødbede

Add Your Comment