# × luk
0 0
Grillet gedeost med rabarber og vinaigre

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

4 stk. friske rabarberstilke
1 spsk smør
2 spsk rørsukker
1 spsk balsamico
6 flotte skiver gedeost (for eksempel Soignon)
6 skiver rugbrød, tyndtskåret
1 stor håndfuld valnødder
6 store håndfulde spæde salatblade
Saften af en citron
2 spsk olivenolie
1 spsk ufortyndet hyldeblomstsaft

Grillet gedeost med rabarber og vinaigre

Af: Mads Persson / Foto: Sarah Coghill

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Smelt smørret på en pande, skær rabarberstilkene i halve, og steg dem ved lav varme i smørret i cirka 5 minutter, eller til de er let møre. Tilsæt sukker og balsamico, og lad det karamellisere let omkring rabarberne. Tag dem af varmen, og køl ned.

2
Færdig

Derefter

Rist de tynde rugbrødsskiver i en brødrister eller under grilllegemet i ovnen. De skal være helt sprøde. Læg en cirka 1 centimeter tyk skive gedeost på hvert rugbrød, og grill dem i ovnen i cirka 2 minutter, til gedeosten er letbrunet og smeltet.

3
Færdig

Til sidst

Vask salatbladene, og fordel dem på 6 tallerkner, anret rugbrødet med gedeosten ovenpå salatbladene, og fordel også rabarberne på salaten. Slut af med at drysse valnødder samt en dressing på citronsaft, olie og hyldeblomstsaft over salatbladene.

previous
Fyldte squash med belugalinser, røde ris og semidried tomater
next
Sakebraiseret yuba med sprødt yubaskind, tomatcrunch og aspargescrudité

Add Your Comment