# × luk
0 0
Grillede blæksprutter med ristede ris og grillede grøntsager

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

1 kg rensede blæksprutter uden hoved eller næb
1 stort, hvidt løg
1 ½ hvidløg, skåret i halve
6 laurbærblade
1 appelsinskal
1 håndfuld hakket, frisk estragon
Olivenolie
100 g kogte ris
250 g huitlacoche (majssvamp) eller finthakket portobello
½ håndfuld frisk salvie
100 g creme fraiche
1 bøftomat, skåret i halve
1 medium kartoffel
140 g spinat
Havsalt

Grillede blæksprutter med ristede ris og grillede grøntsager

Af: Danny Christensen

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Start med at tilberede dine blæksprutter. Fyld en mellemstor gryde med ¾ vand. Tilsæt salt, laurbærblade, et halvt løg, et halvt hvidløg og appelsinskal, og bring det i kog.

2
Færdig

Derefter

Når vandet koger, tilsætter du blæksprutterne, lader det koge op og skruer derefter lidt ned for varmen. Dæk med låg, og lad det koge i cirka 2 timer.

3
Færdig

Og

Blæksprutterne er klar, når du ikke møder modstand, hvis du stikker i kødet med en kniv. Kom blæksprutterne i en skål med isvand, og sæt dem til side.

4
Færdig

Og

Knus feddene fra et halvt hvidløg med havsalt, olivenolie og fintskåret estragon. Gnid blæksprutterne med halvdelen af mojoen, og stil den i køleskabet i mindst 30 minutter. Resten gemmer du.

5
Færdig

Og

Vend svampene med olivenolie, hakkede fed fra et halvt hvidløg, et halvt hakket løg og hakkede salvieblade. Lad det reducere under konstant omrøring, smag til med salt og sæt det til side.

6
Færdig

Og

Anbring de marinerede blæksprutter på en varm grill. Grill den halverede tomat med lidt salt og olivenolie, og sæt til side. Skær kartoflen i både, og gør det sammen. Tilsæt de kogte ris til svampeblandingen, og smag til med creme fraiche efter smag. Krydr med salt, og sæt til side. Sautér til sidst spinaten med olivenolie og hvidløg.

7
Færdig

Til sidst

Kom risen i midten af en stor, oval tallerken. Placér de grillede blæksprutter, og slut af med at anrette de grillede tomater, kartofler, spinaten og mojoen ved siden af.

previous
Grønkålssalat med æble, hasselnødder og syltede rødløg
next
Bagt laks med appelsinpesto, birkes, brombær og basilikum

Add Your Comment