# × luk
0 0
Ganache med basilikum og kanel

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

1 dl frisk basilikum
2 ½ dl fløde
2 kanelstænger
1 spsk vand
800 g mørk chokolade, grofthakket (fx Friis-Holm Nicaliso)
100 g chokolade til overtræk, grofthakket (samme som fyldet)

Ganache med basilikum og kanel

Af: Peter Svenningsen / Foto: Stine Christiansen/Skovdal

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Kom basilikum, fløde, kanelstænger og vand op i en gryde, og lad det hele simre i cirka 20 minutter ved lav varme. Fjern stængerne, og blend væsken med en stavblender. Lad væsken småsimre i yderligere 5 min. Sigt basilikummen fra, og sørg for at presse al væden ud af den.

2
Færdig

Derefter

Kom chokolade og flødeblandingen op i en skål. Placér skålen over en gryde med vand, som du holder lige under kogepunktet. Smelt langsomt, til massen er glat.

3
Færdig

Og

Beklæd et fad på 10x20 centimeter med madfilm, og hæld chokoladen ned i fadet i et lag på cirka 1½ centimeter. Stil fadet på køl i minimum 1 time.

4
Færdig

Og

Skær ganachen i tern på 1½ x 1½ centimeter ved hjælp af en kniv, som dyppes i varmt vand og tørres, inden du skærer. Sæt ganachen tilbage på køl, indtil den skal overtrækkes.

5
Færdig

Og

Temperér overtrækschokoladen, og dyp forsigtigt de kolde ganache-tern i chokoladen ved hjælp af en gaffel. Læg chokoladerne til tørre på et stykke bagepapir.

6
Færdig

Til sidst

Opbevar de færdige chokolader i en lufttæt beholder på køl.

previous
Franske trøfler
next
Hjemmelavede honningmarcipangrise

Add Your Comment