# × luk
0 0
Falafler med søde kartofler og mynte

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

Falafler
400 g søde kartofler
1 dåse kikærter
2 fed hvidløg
1 løg
2 æg
1 dl fuldkornshvedemel
½ dl sesam
1 spsk tørret mynte
Salt og peber
Ca. 1 dl rasp
Pomfritter/ovnbagte kartofler
1 kg kartofler
1 tsk paprika
1 tsk røget paprika
Ca. 2 spsk olivenolie
Tzatziki
½ agurk
1 fed hvidløg
2-3 dl græsk yoghurt
Salt og peber

Falafler med søde kartofler og mynte

Af: Sara Hoffgaard

Sådan gør du

Sol og sommer nærmer sig (heldigvis) med hastige skridt, og jeg var derfor i humør til mad, der kunne minde mig om en solferie i Grækenland. Retten her er lavet med mynte, og så serveres den selvfølgelig med en god tzatziki til.

Kærlig hilsen
Sara Hoffgaard

Se mere på bloggen hoffgaards.dk.

1
Færdig

Fafafler

Skær de søde kartofler i mundrette bider og kog dem i letsaltet vand i 20 minutter.

Læg alle ingredienser i en foodprocessor og kør rundt, indtil du har en ensartet fars. Lad gerne farsen trække 30 min.

Form farsen til små runde deller og vend dem i rasp. Steg dellerne i godt med olie på en varm pande.

2
Færdig

Pomfritter/ovnbagte kartofler

Skær kartoflerne i både og vend dem med krydderier og olivenolie. Bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 30-35 minutter. Vend dem halvvejs.

3
Færdig

Tzatziki

Riv agurken på den grove side af rivejernet. Tag et rent hviskestykke, læg den revede agurk på midten af klædet og snor hviskestykke rundt om agurken, så vandet vrides ud af agurken.

Hak hvidløget fint. Vend agurk og hvidløg med græsk yoghurt og smag til med salt og peber. Servér!

previous
Chili- og appelsinmarinerede sild
next
Fyldte søde kartofler med granatæble og creme fraiche

Add Your Comment