# × luk
0 0
Dalar-risotto med smørstegte skorzonerødder

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

1 skalotteløg
1 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
1 spsk smør
200 g dalarkerner
1,5 dl hvidvin
1 l god hønsebouillon
4 spsk finthakket persille
100 g frisk parmesan (ekstra)
8 stk. skorzonerødder
Salt og peber

Dalar-risotto med smørstegte skorzonerødder

Af: Mads Persson / Foto: Sarah Coghill

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Hak løgene fint, og skær hvidløgene i tynde skiver. Varm olie og smør i en gryde, og sautér løgene, til de er klare - men ikke har taget farve.

2
Færdig

Derefter

Skru op for varmen, tilsæt risene, og svits dem godt i cirka ét minut. Hæld herefter hvidvin på, rør godt, og drys med salt.

3
Færdig

Og

Skru ned for varmen, og kom bouillonen på lidt ad gangen, mens du rører. Lad risene absorbere bouillonen, før du tilsætter mere væde. Forsæt med at spæde med bouillon, til risene er møre, men stadig har lidt bid. Det tager cirka 15-20 minutter.

4
Færdig

Og

Tag gryden af varmen, og rør fintrevet parmesan i. Læg låg på gryden, og lad risene trække i 10 minutter.

5
Færdig

Og

Imens skyller og skræller du skorzonerrødderne grundigt. Blanchér dem kort - cirka et minut i kogende vand.

6
Færdig

Og

Varm smørret på en pande, og vend hurtigt rødderne i smørret på panden, til de har taget lidt farve.

7
Færdig

Til sidst

Servér risottoen med skorzonerrødderne på, og drys med persille og parmesan.

previous
Braiseret lammehals, grillet brød med marv og havtorn-chutney
next
Kalvetunge med ansjosmayo, stegt hjertesalat og æblesauce

Add Your Comment