# × luk
0 0
Citronlagkage med hvid chokolade og bær

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

Citronbunde
3 æg
50 g hvid chokolade, gerne Ivoire 35 % fra Valrhona
125 g sukker
125 g mandelmel
Skal af 1 lille økologisk citron
1 nip salt
Hvid chokoladecremeux
½ blad husblas
140 g hvid chokolade, gerne Ivoire 35 % fra Valrhona
2 æggeblommer
15 g sukker
80 ml piskefløde
80 ml sødmælk
Pynt
Hvide ribs
Ananasjordbær
Lilla stedmoderblomster
Lilla kornblomster

Citronlagkage med hvid chokolade og bær

Af: Maja Vase, fra bogen 'Majas Kager'

Sådan gør du

1
Færdig

Citronbunde

Del æggene i blommer og hvider. Smelt chokoladen i en skål over vandbad og tag skålen af varmen. Pisk sukker og æggeblommer let og luftigt i en skål. Vend mandelmel, smeltet chokolade, fintrevet citronskal og salt i. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen. Fordel dejen i tre små springforme (12 cm i diameter) med bagepapir i bunden og bag bundene i ca. 25 minutter ved 175 grader, til de er fint gyldne. Lad dem køle helt af.

Har du ikke tre små springforme, kan bundene sagtens bages ad flere omgange.

2
Færdig

Hvid chokoladecremeux

Udblød husblassen i koldt vand. Hak chokoladen fint og kom den i en skål. Pisk æggeblommer og sukker let sammen i en anden skål. Varm fløde og mælk op til lige under kogepunktet i en lille gryde og pisk det i æggeblommerne. Hæld blandingen tilbage i gryden og varm den op til 83 grader under konstant omrøring. Tag straks gryden af varmen og sigt cremen. Vrid husblassen fri for vand og rør den ud i den varme creme.

Hæld cremen over chokoladen og rør rundt i midten af skålen med en dejskraber, til cremeuxen samler sig og får en smuk, blank overflade. Stavblend cremeuxen og kom den i køleskabet natten over.

3
Færdig

Pynt

Kom cremeuxen i en sprøjtepose med en rund tylle. Byg kagen op af citronbunde, cremeuxdutter og friske bær. Pynt med blomsterblade lige inden servering.

De melfrie mandelbunde smager faktisk så godt, at de kan forvandles til én stor kage og spises helt uden lir. Giv da kagen lidt længere tid i ovnen.

previous
Små karameltærter med peanuts
next
Pistacie- og chokolade-cookies

Add Your Comment