# × luk
  • Home
  • Bagværk
  • Chokolademousse, sprødt brød, olivenolie og havsalt
0 0
Chokolademousse, sprødt brød, olivenolie og havsalt

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

1 ½ dl sødmælk
2 æggeblommer
25 g sukker
½ stang polynesisk vanilje
100 g mørk chokolade - gerne 70% fra Summerbird
2 dl piskefløde
3 skiver lyst hvedebrød
Havsalt fra Maldon
1 spsk flormelis
2 spsk god olivenolie

Chokolademousse, sprødt brød, olivenolie og havsalt

Af: Marcus Lund / Foto: Sarah Coghill

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Bring mælken og en flækket vaniljestang næsten til kogepunktet. Træk gryden fra blusset, og lad mælken køle lidt af. Hak chokoladen så fint som muligt, og hæld den i en skål. Pisk æggeblommerne og sukkeret luftigt. Hæld stille og roligt en tredjedel af mælken over æggeblandingen, mens du rører i den med en dejskraber.

2
Færdig

Derefter

Hæld æggeblandingen tilbage i gryden, og varm hele massen op til 82 grader, mens du rører med dejskraberen. Når massen er klar, hælder du den over den hakkede chokolade, og det hele røres til en ensartet masse. Stil det på køl, til det når under 35 grader.

3
Færdig

Og

Pisk fløden til en let flødeskum. Den må endelig ikke piskes for stiv, da moussen ellers vil skille. Chokolademassen og flødeskummen vendes forsigtigt sammen, og moussen sættes på køl nogle timer.

4
Færdig

Til sidst

Smuldr brødet fint, og bag det gyldent i ovnen ved 180 grader. Når moussen er klar, anretter du den med det sprøde brød, der er vendt med flormelis. Drys med lidt Maldon havsalt, og hæld til sidst lidt olivenolie ved.

previous
Bananasplit
next
Chokoladefondant, syltede pærer og skyr

Add Your Comment