# × luk
0 0
Buddhabowl

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

3 dl sorte ris
½ mango
2 avocadoer
3 forårsløg
75 g spinat
1 håndfuld koriander
indisk blomkål
1 blomkål
2 spsk. olivenolie
2 tsk. gurkemeje
2 tsk. garam masala
Salt
Sprøde kikærter
1 ds. kikærter
1 spsk. olivenolie
½ tsk. salt
Grøn chutney
2 forårsløg
2 fed hvidløg
2 bundter koriander
1 bundt mynte
Saften af 1 lime
ingefær, svarende til spidsen af en tommelfinger
2 spsk. olivenolie
½ tsk. salt

Buddhabowl

Af: Emma Martiny fra bogen 'Grøntsagsglæde'

Sådan gør du

Jeg lover ikke, at du bliver en sand buddha af at spise denne, men de indiske smage og krydderier får dig muligvis til at udbryde “aummmm” og “namasté” med stort velbehag.

1
Færdig

Først

Kog de sorte ris efter anvisningen på pakken. Lav de indiske ristede blomkål med tilhørende sprøde kikærter og grøn chutney (Se herunder). Skræl mangoen, og skær den ud i tynde skiver. Skær avocadoerne ud i skiver. Skær forårsløgene ud i tynde skiver.

2
Færdig

Indisk blomkål

Tænd ovnen på 175 grader, og beklæd en bageplade med bagepapir. Fjern bladene fra blomkålen, og del den i mindre buketter. Fordel buketterne på en bageplade, og vend dem i olivenolie. Drys med gurkemeje, garam masala og salt, og vend rundt. Sæt bagepladen i ovnen i 30 minutter, til buketterne er gyldne. Lav imens de ristede kikærter og den grønne chutney.

3
Færdig

Sprøde kikærter

Tænd ovnen på 175 grader. Dræn kikærterne fra dåsen, og skyl dem i en sigte. Hæld kikærterne over på et rent viskestykke, og tør dem godt. Fordel kikærterne på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend dem i olivenolie, og drys med salt. Sæt bagepladen i ovnen i 20-30 minutter, til kikærterne er gyldne og helt sprøde.

4
Færdig

Grøn chutney

Skær top og bund af forårsløg, og pil hvidløgsfed. Kom dernæst alle ingredienserne i en blender eller anden køkkenmaskine, og kør, til du får en jævn konsistens.

5
Færdig

Til sidst

Anret det hele sammen i skåle, pynt med koriander, og servér straks.

previous
Chokoladebombe med hindbær og saltkaramel
next
Agurke- og avocadosalat

Add Your Comment