# × luk
  • Home
  • Dansk
  • Braiseret økogris i flødesovs med kantareller, brændte løg og rosenkål
0 0
Braiseret økogris i flødesovs med kantareller, brændte løg og rosenkål

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

1 kg nakkekam
2 skalotteløg
1 fed hvidløg
1 kvist timian
2 dl piskefløde
400 g kantareller
Lidt smør
Salt og friskkværnet peber
Brændte løg og rosenkål
4 store salatløg
Lidt sherryeddike
8-10 rosenkål
Lidt olivenolie
Salt og friskkværnet peber
Skal fra en halv citron

Braiseret økogris i flødesovs med kantareller, brændte løg og rosenkål

Af: Mikkel Maarbjerg / Foto: wichmann+bendtsen

Sådan gør du

1
Færdig

Braiseret økogris

Sæt en stor stegegryde på bålet og varm den godt op. Skær nakken i store tern på 5 x 5 cm og brun kødet godt på alle sider i lidt smør. Tilsæt finthakket skalotteløg, hvidløg og timian og krydr godt med salt og peber.

Kom vand på, så det dækker kødet halvt, kom låg på gryden og sæt den et sted, hvor varmen ikke er så kraftig. Lad kød og urter mv. simre under låg i 2-3 timer. Sørg for, at al væsken ikke fordamper. Når kødet er næsten mørt, tilsættes fløden. Lad den koge ind, til saucen bliver tyk og cremet, smag til med salt og peber.

Rens nu kantarellerne med en lille pensel. Rist dem i lidt smør og kom dem i gryden, hvor de simrer med i det sidste par minutter.

2
Færdig

Brændte løg og rosenkål

Saml lidt sten og gløder i kanten af bålet og læg løgene på bålet. Lad dem stege, til de bliver helt sorte og møre - det tager ca. 25-30 minutter. Fjern nu løgene fra bålet og lad dem køle lidt af. Halvér løgene og tag den brændte skal af og kassér den. Dryp lidt eddike på løgene, krydr med lidt salt og peber og server dem til retten i gryden sammen med stegte blade fra rosenkål.

Skær roden af rosenkålen, pil bladene af et ad gangen - kassér de grimme blade. Lynsteg nu resten af bladene på en varm pande i 10-20 sekunder i lidt olie og krydr med salt, peber og revet citronskal. Serveres med det samme.

previous
Stegte dådyrmedaljoner med perleløg, pigeonæbler og cremede rødder
next
Harefilet i urtesvøb med svampe, milde hvidløg og glaserede beder

Add Your Comment