# × luk
  • Home
  • Forret
  • Bagt græskar med friteret grønkål, feta, appelsin og rugbrød
0 0
Bagt græskar med friteret grønkål, feta, appelsin og rugbrød

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

½ butternutgræskar
2 håndfulde plukket grønkål
1 dl rapsolie
100 g feta i blok
Saften og skrællen af en økologisk appelsin
1 skive rugbrød med kerner
1 spsk smør
2 spsk olivenolie

Bagt græskar med friteret grønkål, feta, appelsin og rugbrød

Af: Mads Persson / Foto: Sarah Coghill

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Skræl græskarret, rens det for kerner, og skær det i tynde, lange skiver.

2
Færdig

Derefter

Varm rapsolien helt op, og fritér grønkålsbladene i 5-6 sekunder i den varme olie. Sæt dem til afdrypning på køkkenrulle, og krydr med salt.

3
Færdig

Og

Skær rugbrødet i små tern, og rist dem gyldne og sprøde på en pande i smørret.

4
Færdig

Og

Varm en grillpande godt op. Grill græskarskiverne, og vendt dem i 1 spiseskefuld olivenolie, til de er møre og har flotte grillstriber.

5
Færdig

Og

Anret græskarskiverne på et fladt fad eller en tallerken, drys sprød grønkål, rugbrød og smuldret feta over.

6
Færdig

Til sidst

Rør en dressing af 1 spiseskefuld olivenolie og fintrevet appelsinskral og -saft, og hæld den over lige inden servering.

previous
Grillet selleri med parmesan, frisésalat og pære
next
Bagte rødbeder med peberrod, tykmælk og brøndkarse

Add Your Comment