# × luk
0 0
Bærtærte

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

Bund - ½ portion mørdej
150 g hvedemel
½ spsk sukker
½ tsk fint salt
Kornene fra ½ vaniljestang
125 g smør (koldt)
½ dl vand (iskoldt)
Fyld
800 g bær Her er brugt hindbær og brombær
150 g sukker
40 g hvedemel
2 spsk majsstivelse
Kornene af 1 vaniljestang
Revet skal af 1 citron
1 spsk citronsaft

Bærtærte

Af: Christel Pixi og Søren Ejlersen, fra bogen 'Pixi bager grønne kager' / Foto: Ditte Ingemann

Sådan gør du

1
Færdig

Mørdej

Bland mel, sukker, salt og vaniljekorn sammen i en stor skål. Skær smørret i terninger, og drys dem oven på de tørre ingredienser. Brug en pastry blender til at hakke smørret med, så du undgår at sætte dine varme hænder i dejen. Alternativt kan du bruge en gaffel til at hakke smørret ud i melet med, indtil du får en krummet masse. Nu hældes det kolde vand i lidt ad gangen, mens du med en ske eller en spatel samler dejen. Pres dejen op ad kanterne på skålen, til den er samlet. Saml dejen til en flad kugle, pak den ind i husholdningsfilm og sæt på køl i ca. 1 time.

2
Færdig

Først

Forvarm ovnen til 180 grader. Kom dine rensede bær i en stor skål, drys med sukker og sigt mel, majsstivelse og vaniljekorn over bær og sukker. Tilsæt revet citronskal og citronsaft, og vend forsigtigt, til det hele er godt blandet. Stil til side.

3
Færdig

Derefter

Rul den kolde mørdej ud på et meldrysset bord, til den er lidt større end din tærteform. Lad endelig være med at røre for meget ved dejen med hænderne, da det kan gøre den umulig at arbejde med. Når dejen er rullet ud til den størrelse, du skal bruge, så fold den forsigtigt på midten, og fold den endnu engang, til du har en “kvart” tærte bund. Læg den i din tærteform, og fold den ud igen. Nu skal dejen trykkes stille og roligt op ad kanterne. Der vil være overskydende dej – den kan du vælge at folde ind under dejens kanter, eller du kan klippe den af med en saks. Folder du den ind under dejens kanter, giver det dig mulighed for at lave et mønster i kanten inden tærten bages.

4
Færdig

Til sidst

Hæld dit bærfyld i formen, og bag den midt i ovnen i 50-55 minutter. Kanten skal være gyldenbrun, og fyldet skal boble. Tag tærten ud af ovnen, og server den lun eller stuetempereret.

previous
Friske ingefærmuffins
next
Roe & Co’zy

Add Your Comment