# × luk
0 0
Æbleskive-engle

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

5 dl kærnemælk
5 dl sigtet speltmel
1 tsk salt
2 spsk sukker
1 tsk kardemomme
½ tsk bagepulver
1 tsk vaniljepulver
3 æg
2 spsk olie
Skallen af ½ citron
Smør til stegning
Æble
Klementin
Flormelis
Hindbærsyltetøj

Æbleskive-engle

Tekst & foto: Ida Skivenes

Har du nogensinde tænkt på, hvor meget sjovere dit barn vil synes, det er at spise, hvis du pakker det hele lidt festligt ind? Vi har fået den kreative, norske madblogger, Ida Skivenes, til at lave lidt sødt til julen, du kan tilberede sammen med de mindste.

Ida Skivenes er en norsk madentusiast, -kunstner og -blogger, der bor i Oslo. Hendes mad har sundhed, kreativitet og humør som omdrejningspunkt, og du kan enten følge hende på idafrosk.com eller på hendes Instagram-profil, hvor hendes brugernavn er idafrosk. Vi anbefaler, at du gør det. Det er både sjovt og forfriskende.

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Bland de tørre ingredienser sammen, og tilsæt citronskal og kærnemælk. Rør til en jævn dej.

2
Færdig

Derefter

Skil æggene, og tilsæt æggeblommerne sammen med olien til dejen. Lad dejen hvile en halv time i køleskabet. Pisk herefter æggehviderne stive, og bland dem forsigtigt i.

3
Færdig

Og

Varm en æbleskivepande op, og kom en klat smør i hver fordybning. Fyld dem nu ¾ op med dej, og lad dem stege på hver side, til de er gyldne.

4
Færdig

Og

Brug en æbleskive som englekrop, og drys den med flormelis. Vælg en anden æbleskive som hoved, og pynt med flormelis som hår, glasur som øjne og hindbærsyltetøj som mund.

5
Færdig

Til sidst

Snit æblet i tynde skiver, og skær vinger ud til englene. Slut med at bruge klementiner som glorier.

previous
Kokos-mandelsnitter med flødeskum og friske blodappelsiner
next
Appelsinmarmelade af hele appelsiner

Add Your Comment