# × luk
Æble/chokoladetærte

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

500 g æbler
100 g smør
200 g hvedemel
1 spsk sukker
125 g smør
2 æggeblommer
125 g fløde
0,6 dl sødmælk
50 g A XOCO by Anthon Berg
1 vaniljestang
2 spsk rørsukker
3 spsk honning

Æble/chokoladetærte

Af: Marcus Lund / Foto: Mikkel Heriba

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Start med at skære smørret ud i tern, og ælt det sammen med melet, før du tilsætter æggeblommerne og sukker. Ælt dejen godt sammen, og lad den hvile i 1 time.

2
Færdig

Derefter

Rul dejen ud, og prik huller i den med en gaffel, så den ikke bobler op. Bag den gylden ved 200 grader, og lad den køle ned.

3
Færdig

Og

Varm mælken, fløden, sukkeret og vaniljen op til kogepunktet. Tag det af blusset, og lad det køle ned til stuetemperatur.

4
Færdig

Og

Skær æblerne ud i både, og steg dem gyldne i honningen. Køl dem ned til stuetemperatur bagefter. Pisk nu chokoladen og æggene i fløde/mælkemassen, til det har en ensartet konsistens.

5
Færdig

Og

Fordel æblerne på tærtedejen, og hæld chokoladeblandingen over. Bag tærten ved 150 grader, til massen har sat sig – cirka 15 til 20 minutter.

6
Færdig

Til sidst

Tag tærten ud, når chokolademassen har sat sig, og lad den køle af ved stuetemperatur. Sæt den til sidst i køleskabet mindst en time. Nyd tærten ved stuetemperatur.

previous
Æblepuré med pighvar, løg og ærteskud
next
Tomatgazpacho med jomfruhummer og olivenolie

Add Your Comment