# × luk
0 0
Klassisk kransekage

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

150 g flormelis
100 g æggehvider (fra ca. 3 små æg)
500 g marcipan af god kvalitet
50 g mandler, finthakket helst med skind

Klassisk kransekage

Af: Thomas Parry / Foto: Claes Bech-Poulsen

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Start med at blande marcipan, florsukker og mandler godt sammen, tilsæt æggehvider lidt af gangen.

2
Færdig

Derefter

Rul kransekagemassen i små pølser og giv den ene side af pølserne et lille tryk. Varm ovnen op til 180 grader og bag i 6-8 minutter, eller til kagerne har fået en gylden overflade.

3
Færdig

Og

Imens kagerne er i ovnen, kan du lave glasur af lidt pasteuriseret æggehvide fra ca. 1 æg og 150 g florsukker. Bland de to ingredienser godt sammen, til du har en stiv glasur, tilsæt evt. mere florsukker.

4
Færdig

Til sidst

Sprøjt nu forsigtigt glasuren på kransekagestykkerne og lad glasuren tørre og server – du kan evt. drysse lidt forskelligt pynt over, mens glasuren stadig er våd.

previous
Snebolde med ristet kokos
next
Gorms julepizza

Add Your Comment