# × luk
  • Home
  • Dansk
  • Rimmet laks med sprød rødbedesalat og rygeost
0 0
Rimmet laks med sprød rødbedesalat og rygeost

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

Laks
500-600 g fersk laksefilet
2 spsk vand
Saften af en citron
1 bdt. frisk dild
2 spsk sukker
1 spsk groft salt
1 knivspids peber
Rødbedesalat
400 g rødbede
1 æble
1 spsk æblecidereddike
½ tsk rørsukker
1 bdt. kørvel
1 tsk grovkornet dijonsennep
2 spsk rapsolie
Rygeost
200 g rygeost
Fintrevet skræl af en ½ økologisk citron
2 spsk mælk
1 tsk sirup
Salt og peber

Rimmet laks med sprød rødbedesalat og rygeost

Af: Mads Persson / Foto: Sarah Coghill

Sådan gør du

1
Færdig

Laks

1. Blend vand, citronsaft, dild, sukker, salat og peber til en flot, klar grøn marinade.

2. Skær laksefileten i cirka en halv centimeter tynde skiver, og smør dem godt ind i marinaden.

3. Lad lakseskiverne marinere i 24-48 timer på køl.

2
Færdig

Rødbedesalat

1. Snit æble og rødbede i så små tern som muligt.

2. Hak kørvelen fint, og bland med æble- og rødbedetern samt sirup, sennep og olie.

3. Smag til med eddike, salt og peber.

3
Færdig

Rygeost

Rør alle ingredienser til en lind creme, og smag til med salt og peber.

4
Færdig

Til sidst

Servér den rimmede laks side om side med rygeostcremen og rødbederne på et fladt fad. Drys til sidst finthakket kørvel over fadet.

previous
Asparges og jordbær i fløde
next
Stegt lammebryst og lammebrisler med hvide asparges

Add Your Comment