# × luk
  • Home
  • Dansk
  • Rimmet laks med sprød rødbedesalat og rygeost
0 0
Rimmet laks med sprød rødbedesalat og rygeost

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

Laks
500-600 g fersk laksefilet
2 spsk vand
Saften af en citron
1 bdt. frisk dild
2 spsk sukker
1 spsk groft salt
1 knivspids peber
Rødbedesalat
400 g rødbede
1 æble
1 spsk æblecidereddike
½ tsk rørsukker
1 bdt. kørvel
1 tsk grovkornet dijonsennep
2 spsk rapsolie
Rygeost
200 g rygeost
Fintrevet skræl af en ½ økologisk citron
2 spsk mælk
1 tsk sirup
Salt og peber

Rimmet laks med sprød rødbedesalat og rygeost

Af: Mads Persson / Foto: Sarah Coghill

Sådan gør du

1
Færdig

Laks

1. Blend vand, citronsaft, dild, sukker, salat og peber til en flot, klar grøn marinade.

2. Skær laksefileten i cirka en halv centimeter tynde skiver, og smør dem godt ind i marinaden.

3. Lad lakseskiverne marinere i 24-48 timer på køl.

2
Færdig

Rødbedesalat

1. Snit æble og rødbede i så små tern som muligt.

2. Hak kørvelen fint, og bland med æble- og rødbedetern samt sirup, sennep og olie.

3. Smag til med eddike, salt og peber.

3
Færdig

Rygeost

Rør alle ingredienser til en lind creme, og smag til med salt og peber.

4
Færdig

Til sidst

Servér den rimmede laks side om side med rygeostcremen og rødbederne på et fladt fad. Drys til sidst finthakket kørvel over fadet.

previous
Drænet tykmælk med friske sommerbær, dadelsirup og sprødt rugbrød
next
Stegt lammebryst og lammebrisler med hvide asparges

Add Your Comment