# × luk
  • Home
  • Dansk
  • Bagt selleri med urter, ramsløg og kærnemælk
0 0
Bagt selleri med urter, ramsløg og kærnemælk

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

2 stk. knoldselleri
2 fed hvidløg
1 bdt. timian
1 l kærnemælk
1 bdt. ramsløg
2 dl vindruekerneolie
Ramsløgsblomster Kan plukkes i skoven eller ved marker, hvor der gror ramsløg
1 bdt. brøndkarse
Salt og peber
1-2 spsk sesamolie
1 citron

Bagt selleri med urter, ramsløg og kærnemælk

Af: Marcus Lund / Foto: Sarah Coghill

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Start med at skære de grove stængler af bunden på knoldsellerierne. Skyl eventuelt jord af, og pak sellerierne i folie med hvidløg og timian. Bag dem ved 180 grader i cirka en time. Sellerierne skal være møre uden at være for gennembagte.

2
Færdig

Derefter

Imens sellerierne bager, varmer du olien op til omkring 80 grader. Når olien når de 80 grader, trækker du den fra varmen. Ramsløgene hakkes groft og blendes med den varme olie i cirka 4-5 minutter. Sigt olien gennem et klæde eller en si, og sæt den på køl.

3
Færdig

Og

Når sellerierne er bagt færdig, pakker du dem ud og skærer dem i to pæne stykker per selleri. Hæld lidt sesamolie over dem. Anret brøndkarse og ramsløgblomsterne over.

4
Færdig

Til sidst

Tag cirka 5 deciliter kærnemælk, og skil den med den grønne ramsløgolie. Smag til med citron, salt og peber. Hæld saucen omkring sellerien, og spis, mens det er varmt.

previous
Bulleit lemon & tonic
next
Sommersalat med jordbær, nye kartofler og urter

Add Your Comment