# × luk
0 0
Chokoladefondant, syltede pærer og skyr

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

50 g chokolade - evt. 65% fra AXOCO
50 g smør
1 æg
10 g pasteuriserede æggeblommer
40 g sukker
20 g mel
10 g kakao
2 pærer
1 brev grøn te
100 g sukker
100 g vand
Skyr
20 g frysetørrede solbær
1 citron

Chokoladefondant, syltede pærer og skyr

Af: Marcus Lund / Foto: Sarah Coghill

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Smelt chokoladen og smørret i et vandbad. Sørg for, at der ikke kommer vand i chokolademassen. Imens pisker du æggeblommerne, det hele æg og sukker til en luftig æggesnaps. Vend den smeltede chokolade i æggesnapsen lidt ad gangen, og rør, til det bliver en ensartet masse. Vend melet og kakaoen i til sidst. Gerne igennem en sigte, så der ikke dannes klumper. Fyld massen i silikoneforme eller folieforme. Sørg for at smøre dem med lidt olie, og drys med sukker, før massen hældes i. Det gør, at fondanten kan tages ud, når den er færdigbagt.

2
Færdig

Derefter

Imens fondanten står på køl, koger du sukker, vand og tebrev op og lader det simre i 5-6 minutter. Det skal være tykkere end vand – men ikke en sirup. Tag tebrevet op, og lad sukkerlagen køle lidt ned. Smag til med citronsaft. Skær pærerne i stykker, og hæld den lune te-lage over. De skal gerne stå mindst 1 time.

3
Færdig

Til sidst

Bag nu fondanten ved 200 grader i 8 minutter. Tag den ud, og lad den stå cirka 1 minut, så den når at sætte sig lidt. Anret de syltede pærer sammen med den lune fondant, en stor skefuld skyr og knuste, frysetørrede solbær.

previous
Chokolademousse, sprødt brød, olivenolie og havsalt
next
Kammuslinger med stegte pærer, spinat-emulsion og valnød

Add Your Comment