Ny københavnsk bistro i ikonisk design
Forleden slog Café Royal dørene op til et helt nyt restaurantkoncept på det lige så nydesignede Radisson Blu Royal i København. Med moderniserede lokaler, unikt Arne Jacobsen-design og en højteknologisk grill i køkkenet er hotellet parat til at kredse om gæsterne. Blandt andet med franske bistroretter og overdådigt kagebord.
Da vi besøger Radisson Blu Royal, er det første gang i halvandet år, at hele lobbyen er åben. Det 20-etager høje hotel er oprindeligt designet af den legendariske, danske arkitekt, Arne Jacobsen, tilbage i 1960 og er verdens første designhotel. Med den gennemgribende renovering er Arne Jacobsens design og former blevet genoplivet, og Radisson Blu Royal kan tørre støvet af sin titel.
Restauranten på hotellet hedder Café Royal og er placeret i lobbyetagen. Det store rum er designet med hensigten at give gæsten forskellige oplevelser. Derfor er der sat lidt vovede, røde stole i nærheden af baren, mens der står grålige og stilrene marmorborde i restauranten og blomstrede sofaer i caféen. Idéen bag designet er, at man skal bevæge sig rundt efter sit formål og spendere mange timer i lobbyområdet.
Fra japansk fusionskøkken til klassiske bistroretter
Chefkokken på den nyåbnede Café Royal er Christian Paradisi (tidl. Umami). Ligesom resten af Radisson har køkkenet også fået en make-over, og det har blandt andet resulteret i et helt særligt køkkenredskab, som har taget Paradisis kokkehjerte med storm.
”Josper-grillen er helt suveræn. Vi tilbereder alt vores kød i den, og den er afgørende for særligt tre af vores kødretter, som vi slow cooker og afslutter i grillen. Det er en kulgrill, så den giver en virkelig god, røget smag til kødet,” fortæller Paradisi.
Menuen på Café Royal består af gode, klassiske bistroretter med et tvist af Middelhavet. For eksempel kan man få østers med citron, skalotteløg-eddike og Bloody Mary-sauce, tatar med vagtelæg eller andeconfit med kartoffelpuré til forret. Fra Josper-grillen serveres blandt andet braiserede short ribs med cremet polenta og rødvinsglaze eller en mør ribeye, der som minimum har tørret i 25 dage.
”Min passion ligger i at skabe gennemførte madoplevelser, og det vil komme til udtryk i alt, hvad vi serverer lige fra småretter, der kan deles i baren, til store, saftige bøffer på Josper-grillen og til flotte kager inspireret af Arne Jacobsen,” fortæller Christian Paradisi.
Udover restaurantens mad er det også Paradisi og hans team, der står for maden til roomservice, baren, weekendernes brunch og de speciallavede kager til Afternoon Tea. Sidstnævnte finder sted i caféen hver dag fra kl. 12 til 15 og bliver serveret på porcelæn fra Royal Copenhagen.
Det er med andre ord tydeligt, at der ikke er en eneste detalje på hele hotellet, som er blevet forbigået eller efterladt til tilfældighederne. Og som gæst højnes oplevelsen kun af restaurantens uformelle atmosfære og gedigne bistroretter.
LÆS OGSÅ: Fotoreportage: Østersfestival på Fanø