Kulinarisk kamp mod cancer
På søndag går syv gamle kokkevenner for tredje år i træk til kamp mod cancer, når de åbner dørene for en restaurantoplevelse, hvor hele overskuddet går ubeskåret til Kræftens Bekæmpelse. Du kan købe billet på Madbillet.dk.
”Med godt skal ondt fordrives,” siger et gammelt mundheld. Og hvad er bedre end et godt måltid mad? Den 23. oktober løber Kokke mod cancer af stablen for tredje gang, og denne gang er det Nimb Terrasse i Tivoli, der kommer til at danne rammen om det sympatiske initiativ.
Mændene bag er vanen tro Nicolai Mentzler (San Pellegrino, tidl. Falsled Kro), Kasper T. Hasse (Falsled Kro), Peter Y. W. Jacobsen (Restaurant Kanalen), Olli Simony (Madklubben), Yves C. F. Le Lay (Nimb Terasse), Jonas Christensen (Höst) og Carsten D. Sand (Cofoco). Det er med andre ord et kompetent hold, der trækker i forstykket, hvis du er mere til en seks-retters menu end det sædvanelige junk food søndag aften. Men de er til gengæld meget forskellige i deres tilgang til mad, og netop det giver dynamik i menuen.
Sidste gang Kokke mod cancer holdte middag, var det på Falsled Kro, hvor billetterne blev udsolgt på kun fire dage. Her lykkedes det de syv gamle venner at samle 260.000 kr. ind fordelt på 63 kuverter, så der er noget at leve op til i år. Selv om holdopstillingen på kokkefronten er den samme, kan eventuelle gengangere godt glæde sig til anderledes aften.
”Vi har skåret en smule ned på mængden af serveringer og bragt Nimb Terrasses dygtige souschefer og konditorer i spil. Det betyder, at vi får mere tid til at forkæle gæsterne og i det hele taget hygge os sammen. Samtidig har vi fået meget kyndig ekstern hjælp til at servere i løbet af aftenen. Gin, der er chefsommelier i hele Nimb-komplekset, og Daniel Walter, som er restaurantchef på Bistro Boheme, har meldt deres ankomst i den gode sags tjeneste,” fortæller Nicolai Mentzler.
De syv venner de forgangne år har haft et ønske om at bringe endnu flere sanser i spil. Derfor har de denne gang allieret sig med et jazzband, der vil akkompagnere deres mad med sprøde, loungede toner, så gæsterne får en endnu mere gennemført oplevelse.
Menuen er:
Kammusling, jordskokker, røget marv, citron og brunet smør
Stegt dansk blæksprutte, hestebønner og Rossini Baerii-kaviar
Ceviche af pighvar med aguachile-sauce
Kartoffelpure af Ditta-kartofler, syltede ramsløg, kapers, artiskok og grønne urter
Gris fra Grambogård, østers og kål
Peberglaseret krondyr med rødkål, syltede druer og sort hvidløg som vinaigrette
Karamelliserede æbler og kvæder med vaniljeis
Der er taget forbehold for små justeringer ud fra sæsonens råvarer, og serveringerne bliver som altid akkompagneret af en udsøgt vinmenu.
Prisen er 1600 kr. pr. person.
Læs mere på www.kokkemodcancer.dk
Bestil billet på www.madbillet.dk
Adresse:
Nimb Terasse, Tivoli
Vesterbrogade 3
1620 København V
LÆS OGSÅ: Fotoreportage: Kokke mod cancer