Kom til sanselig pop-up bar med en af Sveriges bedste kokke
Nu går verdens bedste rom og en af Sveriges bedste kokke sammen for at give dig en unik sanseoplevelse. Det sker med pop-up baren Nuet, hvor smartphones er bandlyst, og fokus er på tilstedeværelse, smage, dufte og intens musik.
Vi lever i en verden, hvor alt foregår i et hæsblæsende tempo, og vi konstant bliver bombarderet med Instagram-posts, tweets og opdateringer fra Facebook. Derfor er den verdenskendte rom Zacapa kommet op med et nyt pop-up-koncept, der gerne skulle få folk til at standse op. Målet er at give gæsterne en oplevelse, der påvirker alle deres sanser og samtidig give dem tid til at reflektere. For at gøre det muligt vil alle de fremmødte gæster blive frataget deres telefon og andet digitalt udstyr. Til gengæld skulle de gerne opleve, at de samtidig får deres sanser og opmærksomhed igen.
“Med Nuet ønsker vi at skabe et rum, der opfordrer gæsterne til at leve i øjeblikket og nyde mad, drikke og musik et hundrede procent. Vi vil gerne have, at alle gæsternes sanser bliver inddraget, og derfor har vi forsøgt at blande det bedste indenfor gastronomiens, musikkens og cocktailens verden,” fortæller Maria G. Dasic, der er Nordisk PR Manager for Diageo Reserve.
Intens oplevelse
Der er næsten ikke noget, der kan fremprovokere følelser eller sætte en stemning som musik. Og den danske sangerinde Ida Corr har et helt klart mål med den intimkoncert, hun spiller for de tilstedeværende gæster under Nuet.
”Jeg tror, at målet for enhver kreativ proces er at skabe en intens følelse hos modtageren. Det er det i hvert fald for mig. Jeg vil gerne lokke folk ind i et univers, hvor de glemmer tid og sted og bare er tilstede. Hvis man ser på de værdier og den historie, der lægger bag Zacapa-rom, indeholder de netop den lidenskab og intensitet, som jeg gerne vil give videre fra en scene. På den måde er det næsten et perfekt partnerskab. Hvis jeg bare kan give folk en lille bid af den intensitet med tilbage til deres hverdag, er min mission lykkedes,” siger Ida Corr.
Små retter
I løbet af aftenen vil gæsterne løbende få serveret snacks og små retter. Maden er tilberedt af den svenske stjernekok Edin Dzemat, og den bliver matchet med cocktails, som supplerer den smagsmæssigt. Men lige præcis hvad, der bliver serveret, vil ikke blive afsløret før på selve aftenen.
“Jeg arbejder ofte med irritationer, hvilket betyder uventede kombinationer af ingredienser, der ikke umiddelbart er indlysende for gæsterne. Jeg vil ikke afsløre præcis, hvad gæsterne har i vente, men de bliver tvunget til at forholde sig til maden,” fortæller Edin Dzemat.
Fra venstre: Jonas Brandenborg Andersen og Edin Dzemat.
Cocktails i verdensklasse
Den danske bartender Jonas Brandenborg Andersen vil med sikker hånd shake aftenen i mål fra sin plads bag baren med et udvalg af Zacapa-inspirerede cocktails. Han blev top 5 ved sidste års World Class-konkurrence i Miami og vandt også tidligere på året titlen som Nordens Bedste Bartender.
“For mig opstår den ultimative baroplevelse, når mine drinks arbejder på tværs af discipliner som kunst og design. Mit mål er altid at få mine gæster til at involvere sig, engagere sig og ikke mindst give sig hen til øjeblikket, ” forklarer han.
Pop-up baren Nuet vil løbe af stablen 11. maj på Bar de Coco i Studiestræde 5 i København og den 8. juni på Gedulgt i Aarhus.
LÆS OGSÅ: Danmarks bedste bartender hedder Mate og er fra Ungarn