Kom oven på smørrebrødet med ny bog
Børsens madanmelder Ole Troelsø er vild med bordets svar på Den Lille Havfrue. Hans seneste bog “Danmarks bedste smørrebrød” er en varm hyldest til genren med både historisk rids, portrætter af de bedste steder og magere, og selvfølgelig - opskrifter. Prøv selv kræfter med et par af dem herunder.
Smørrebrød. Det svært ikke at smile, når man siger ordet og spiser retten. Men hvordan kom vi fra simpelt brød med smør, forbi højtbelagt og ekstravagant og videre til de højgastronomiske kreationer, vi ser i dag? Og hvem serverer egentlig rigets skarpeste stykker? Svarene på de og utallige andre spørgsmål har Ole Troelsø samlet i “Danmarks bedste smørrebrød”, der blandt andet rummer fotos af gæve gamle beværtninger og historien om smørrebrødssedlens opfindelse. Derudover er der en række artikler om de mennesker, steder og tendenser, der har præget smørrebrødslandskabet gennem tiden. Lige fra Ida Davidsens klassikere over Adam Aamanns moderniseringer til en af de nyeste snitter på fadet: Selma i København.
Bogen udkom i september på Forlaget Lucullus.
Kronborgs rimmede laks
Hallernes laksesalat
Schønnemanns ristet rørt tatar Ole Troelsø
Jyttes roastbeef med trøffelcreme
LÆS OGSÅ: Løft din gin og tonic til nye højder