København har fået en ny japansk cocktailbar
Restaurant Umami har slået dørene op til en ny cocktailbar. På Kabuku bliver du inviteret indenfor i en verden, hvor du kan hælde japansk kultur indenbords i flydende form. Copenhagen Food var et smut forbi.
Ligesom ordet umami var fremmed for de fleste, dengang restauranten af samme navn åbnede i 2005, er Kabuku det nok også nu. Begge navne kommer fra Japan og skal afspejle det, som møder én, når man træder ind på adressen i Store Kongensgade 59 i København. Her har Restaurant Umami ligget i mere end et årti og forplejet københavnske restaurantgængere med fransk/japansk mad i høj kvalitet.
I september gennemgik Umami en forvandling og fik ny indretning på restauranten. Det bragte samtidig nyheden om stedets nye cocktailbar Kabuku med sig. Kabuku er egentlig en gammel vending fra de mørkeste kroge af Japan, som dækker over den særlige kraft, der driver det uventede og usædvanlige. Dén stemning og energi er det, som bliver udfoldet gennem cocktails, musikken og omgivelserne på den nye cocktailbar.
Ligesom restauranten er også Kabuku vendt mod Japan, og derfor er den femte smag, umami, en vigtig faktor på cocktailkortet. De nye cocktails er designet ud fra karakteristika i den japanske natur og kultur såsom klorofyl, gæring, det salte og havet. Heriblandt kan man smage nogle af Kabukus egne infusioner, som tæller kobekød-infuseret merlot cognac, tang-infuseret japansk whisky og bonito-infusionet vermouth.
To cocktails fra Kabuku. Fra venstre: Oishi og Niji
”De specielle smage, der mødes i vores cocktails, garnituren og vores hjemmelavede sirupper gør oplevelsen af hver enkelt cocktail til noget ganske særligt. De er en hyldest til det japanske univers og de mange facetter, som Japan har at byde på,” siger Maté Csatlos, der er barmanager på Kabuku.
Hver cocktail bliver serveret på hver deres unikke facon og er, som Maté Csatlos siger, en ganske særlig oplevelse. Det er tydeligt, at Kabukus barmanager er særdeles kyndig og har en stor viden inden for sit fag, som han i øvrigt gerne fortæller om.
Vi var især begejstrede for de cocktails, der hørte til den fermenterede kategori. For eksempel var Oishi med I Am, falernum, ristet kokosnød og passionsfrugt og Banana Motsu, som er lavet på Angostura, calpis, karamelliseret mælk og te, to af favoritterne. I klorofyl-kategorien kan særligt Ronin med jinzu, yuzu, vetiver og rørsukker og Niji med tequila, aloe vera, hyldeblomst og solbær anbefales.
Kabuku
Store Kongensgade 59
1264 København K