København får en ny cocktailfestival
Dining Week har de seneste seks år lokket nysgerrige danske ”foodies” ud at spise i uge 7. Og det er lykkes Nordeuropas største restaurantfestival at vende årets mest stille uge for landets spisesteder til en af de travleste. I år udvider festivalen, så der bliver mulighed for at fuldende en god aften med en cocktail til maden eller på en af landets bedste barer.
Da Dining Week dækkede op og tændte stearinlys for første gang tilbage i 2011, havde de næppe regnet med, at de seks år efter ville have 200 restauranter på deltagerlisten og hvert år betjene i omegnen af 120.000 gæster. Men det er realiteten i dag, hvor restaurantfestivallen har udviklet sig til Nordeuropas største.
Nu er Dining Week for første gang i festivalens seks år lange historie klar med et tiltag, der giver gæsterne mulighed for at svinge forbi en cocktailbar til en forfriskning inden eller efter middagen.
Det kommer helt lavpraktisk til at fungere på den måde, at Dining Week i samarbejde med en lang række københavnske cocktailbarer tilbyder, at man kan købe to cocktails for 100 kr. plus 10 kr. i billetgebyr pr. person. For det beløb får man en festivalcocktail sponseret af Fentimans og Diageo plus en signaturcocktail, der showcaser de individuelle barer.
I skrivende stund deltager nogle af Københavns bedste barer som Ruby, Liedkoeb, Helium, MASH, Oak Room, The Jane, Madam Chu’s og det nyåbnede designhotel Nobis. Vi har set nærmere på udvalget af cocktailbarer, som du kan opleve under dette års Cocktail Week og guider dig her til fire gode steder:
GILT
På Rantzausgade på Nørrebro ligger en af Københavns bedst bevarede hemmeligheder. En lille cocktailbar med en lang levetid og cocktails, der får gæsterne til at komme igen. GILT har ligget på Rantzausgade i over et årti og manden bag GILT, Peter Altenburg, har mere end 20 års bartendererfaring. Mange vil mene, at han og GILT har en stor del af æren for, at København har udviklet sig til en metropol for cocktails med international anerkendelse.
Menuen hos GILT er en tydelig hyldest til spiritussens mange facetter, og der er smagssammensætninger, som man aldrig ville kunne drømme om. Under Cocktail Week serverer GILT deres signaturcocktail Beatnik, som består af friske rødbeder infuseret i tør gin, et strejf af fennikel shaket med iskolde citroner og mousserende vin. Ja, det lyder som en alkoholisk koldpresset juice, og man føler sig også næsten sund, når man drikker denne læskende, friske cocktail.
Køb billetter på cocktail-week.dk.
LIDKOEB
I en gammel baggård på Vesterbrogade ligger en af Københavns nok smukkeste cocktailbarer, i hvad der engang husede Vesterbro Apoteks Laboratorium. Lidkoeb har hele tre etager at boltre sig på. I stueetagen og på første sal kan man bestille fra Lidkoebs brede cocktailkort. På tredje sal gemmer sig den helt store hemmelighed. Whisky har nemlig fået sin helt egen bar. Under de skrå vægge, i dunkle Chesterfieldsofaer kan man nyde whisky – og kun whisky eller drinks med whisky. Du kan heller ikke komme op at se baren, hvis ikke du har whisky i glasset. Stemningen er afdæmpet, og man føler sig som et medlem af en eksklusiv Gentlemens Club.
Whisky har også fået en plads i Lidkoebs signaturcocktail til årets Cocktail Week. Her kan du nyde den såkaldte Hugorm, som er for dig, der elsker en whisky sour. Hugorm består af kamille-infuseret bourbon, pastis og derefter shaket helt luftigt med frisk citronsaft for at give syre, gommesirup og æggehvide.
Kunne du tænke dig selv at prøve kræfter med “hugormen”, finder du opskriften lige her: Hugorm.
Køb billetter på cocktail-week.dk.
BALDERDASH
Balderdash betyder nonsense, og det definerer egentlig meget godt den lille cocktailbar i Valkendorfsgade i indre København. Ejeren Geoffrey åbnede nemlig Balderdash i en tid, hvor strømlignede koncepter såsom rendyrkede whiskybarer eller ginbarer poppede op på Københavns cocktailscene. Hos Balderdash er konceptet, at der ikke er noget egentligt koncept, og det er derfor en meget åben, hjertevarm bar med plads til alle slags smagsløg. Det samme gælder bartenderne. Hvis de har lyst til at holde tema-cocktailaftener, gør de det, og til tider er der også pop-ups med unge københavnske kokketalenter.
Balderdash’ cocktails er videretolkninger på de gamle klassikere og reflekterer i høj grad, den tid vi befinder os i. Blandt de mange eksperimenterende fortolkninger indeholder Geoffreys White Russian en smule barbecuesauce, coconut double-cream og peanutbutter-bacon praline. Som signaturcocktail har Balderdash valgt The Crow. Det er en vodkabaseret drink med rødbede, hindbær, sød vanilje, æggehvide og friske frysetørrede hindbær. Denne cocktail lyder som den perfekte dessert efter en lækker middag.
Køb billetter på cocktail-week.dk.
KESTER THOMAS
I en gammel lejlighed i Studiestræde 9 ligger vin- og champagnecocktailbaren Kester Thomas. Denne hyggelige bar summer af god stemning, og man føler sig som gæst i en gammel og sofistikeret københavnerlejlighed. Navnet på baren er en hyldest til den berømte og nu afdøde bartender Kester Thomas, der med hans kreative hjerne og eksperimentelle cocktails var en legende på den londonske cocktailscene. Baren er eksklusiv, men samtidigt afslappet og tiltrækker en masse mennesker med kærlighed for druer. Det er nemlig druerne, der er med til at give Kester Thomas’ cocktails deres særpræg, og baren anvender som oftest drue-baserede alkoholer som vin, cognac, champagne eller vermouth i deres cocktails.
Kester Thomas’ signaturcocktail til dette års Cocktail Week er en af deres klassikere, nemlig deres Old French. En drink der med ingredienser som mynte, lime og ginger beer kan lyde som en mojito, men på Kester Thomas vælger de at tilsætte cognac og champagnesirup. Dette giver cocktailen nogle krydrede, vinteragtige noter, der får en til at glemme alt om den cubanske drink og i stedet lægge mærke til, hvad cognac kan bidrage med i en cocktail.
Køb billetter på cocktail-week.dk.
Dining Week afholdes som altid i uge 7 fra søndag d. 11. februar til og med søndag d. 18. februar 2018. Læs mere på diningweek.dk.
LÆS OGSÅ: Spis mageløs gourmet til Dining Week