Jordbær & krydderurter
Solmodne jordbær er smagen af sommer. De kommer ligesom kartofler i et hav af sorter med hver deres smag og særegenhed. Vi bruger dem typisk i desserter, kager, grød eller til at sylte. Men det er sådan set kun fantasien, der sætter grænsen for, hvad du kan kombinere dem med.
Det samme kunne man fristes til at sige om alle de friske krydderurter, som enhver madglad person med forholdsvis grønne fingre burde have baghaven bugnende af for tiden. På de følgende sider strør kokken Marcus Lund om sig med sæsonrelevante opskrifter, du kan nyde godt af de kommende måneder. Og som alle sammen har de to råvarer som omdrejningspunkt.
Bagt selleri med urter, ramsløg og kærnemælk
Sommersalat med jordbær, nye kartofler og urter
Kærnemælkspanna cotta med jordbær og lakrids
Forårstatar med urter og æggeblomme
Krydderurtebouillon med syltede svampe og jomfruhummere
Jordbær med yoghurt og mynte
LÆS OGSÅ: Jordbær i ny nordisk camouflage