Italiensk gourmet med et vegansk twist
På Østerbro-siden af den københavnske gade Ryesgade ligger den urbane restaurant og cocktailbar Tèrra. Den lille italienske perle er en smule gemt for den, som ikke kommer på de kanter, men ikke desto mindre er den med sit bæredygtige og grønne fokus værd at kende til.
Når man træder ind ad glasdøren og bevæger sig forbi den lille bar på højre hånd, går man i retning direkte mod Tèrras åbne køkken. Her er der frit udsyn til køkkenholdet, det stålblanke udstyr og de grønne krydderurter på disken. Krydderurter, som bliver dyrket i små altankasser i baggården på den anden side af køkkenvinduerne, og som flittigt bliver brugt i samtlige anretninger.
Fra økologisk pastabod til urban trattoria
Det er det italienske par Valerio (32 år) og Lucia (31 år) fra Rom, som ejer og driver Tèrra sammen med Valerios far. Valerio arbejdede oprindeligt for et italiensk luftfartsselskab, men skiftede retning og tog tre måneder på madskole i Italien for efterfølgende at tage til Danmark og arbejde som elev på Amass og Restaurant Kanalen. Derfra besluttede Valerio sammen med kæresten Lucia at åbne sin egen pastabod på det populære street food-marked på Papirøen.
Pastaboden er siden blevet til den urbane trattoria, som åbnede i september sidste år. Restauranten er indrettet med en stor kærlighed til design og interiør, for Lucia er uddannet arkitekt. Rummet er indrammet af rå murstensvæggene, hvorpå der hænger små billeder og grønne planter, og foruden det åbne køkken er restauranten nærmest inddelt i atmosfærer. For eksempel er der sat et stort fyrretræsbord i den ene ende, som er ideelt til enten selskaber eller store grupper. Den anden ende er indrettet med mindre træborde og italienske designerstole i hvide og gule farver, som indbyder til en hyggelig stund i godt selskab.
Vegansk gourmet i små serveringer
Det italienske ord terra betyder ”jord” på dansk og dækker over Tèrra tætte forhold til rendyrkede råvarer og masser af grøntsager. Der er både kød og fisk på menuen, men langt de fleste retter er plantebaserede. For eksempel er der retter som grillede hvide asparges i mandelmælk med crumble af asparges og friturestegte risottokugler med sort hvidløg, pecorino, vanilje og peberrodsmayo på menuen. Gulerodstataren med kapers, oreganogelé og tzatziki på kærnemælk samt de perfekte kogte tortello med ricotta, friske urter, citronskal og en fond på asparges med miso og creme fraiche er også værd at fremhæve.
Menuen er altid sæsonaktuel, og retterne bliver serveret i portionsstørrelser og af flere omgange. Udgangspunktet er de klassiske italienske smage, men enhver ret indeholder altid et nordisk element, og ingredienserne er lokale og danske. Og så har Tèrra Cucina altså en imponerende, innovativ tilgang til madlavning, som munder ud i retter, man aldrig har smagt før, men som med garanti falder i god jord.
LÆS OGSÅ: Kadeau har fået en lillesøster