Incredible India
Det indiske køkken har aldrig rigtig fået samme vind i sejlene herhjemme som det thailandske og vietnamesiske. For mange mennesker falder det decideret i kategorien fast food. Det vil de gerne gøre op med på Verandah, hvor menukortet hver anden måned byder på en introduktion til en ny del af landets mangfoldige køkken.
Hos Verandah serverer de klassisk indisk mad, der er nyfortolket. Karan Gokani har brugt næsten et år på at rejse rundt overalt i Indien for at besøge restauranter og familier. Han har lavet mad med dem, spist med dem og talt råvarer med dem. På baggrund af sine oplevelser konkluderede han, at den bedste indiske mad, han smagte, var fra private hjem, og at det skulle være udgangspunktet på restauranten Verandah, som er en del af The Standard. Karans drøm er at åbne folks øjne for, at indisk mad er meget mere kompleks, end de tror.
”Jeg vil gå så langt som at sige, at der faktisk er en større variation i det indiske køkken end i alle Europas køkkener tilsammen. Det er jo i virkeligheden et kontinentalkøkken. Rejser du 50 kilometer i én retning, ændrer køkkenstilen sig fuldstændigt,” fortæller han.
Verandah startede først på året med at tage udgangspunkt i køkkentraditionerne fra Punjab i nord. På nuværende tidspunkt tager menukortet udgangspunkt i den sydligste del af landet – fra Goa og ned. Rejser man sydpå, står sennepsmarkerne i fuldt flor, og derfor bruger man sennepsolie og -frø i stor stil, selv om de forskellige regioner sydpå har meget forskellige køkkentraditioner. Nøgleordene for køkkenerne i syd er: sennepsfrø, karryblade og kokosnød.
Vi har lokket lidt opskrifter ud af Karan Gokani: