Spis street food langs søerne
I år afholdes madfestivalen Street Food om Søerne den 10.-12. august. Arrangementet bliver arrangeret af Kitchen Collective og Rebel Food, og det har til formål at fremme en mangfoldig madscene – og det bliver langt fra kedeligt!
Street Food om Søerne kommer til at bugne af mere end 50 forskellige stadeholdere med hvert sit fokus. Der er stor diversitet både i standene og deres indehavere, som spænder bredt fra madiværksættere og mindre restauranter til etablerede og anerkendte kokke. Arrangementet er udarbejdet med tanke om at være en testplatform, hvor stadeholderne kan afprøve nye ideer og koncepter i formelle omgivelser og med direkte kontakt til de spisende gæster.
Den tredages festival fra fredag til søndag i næste uge byder på mad fra mange forskellige lande som Mexico, Japan, Thailand, Argentina, Frankrig, Australien og naturligvis Danmark. Alle boder tilbyder en tasting-ret for kun 40 kroner, så der er mulighed for at smage noget forskelligt uden at skulle have de store sedler op af lommen. Nørrebro Bryghus står for serveringen af de kolde, lokale økologiske fadøl, mens den danske startup Læsk langer fermenterede læskedrikke over disken i form af lemonade, kombucha og swizzles.
Foruden al den gode mad og det gode humør har arrangementet også til formål at være en indikator på, hvad god steet food er i Danmark nu, og hvad det skal være fremadrettet. Heraf er en af kerneindsatserne til Street Food om Søerne en prisuddeling, hvor titlerne ”Årets Street Food’er” og ”Årets Særpris” bliver tildelt søndag den 12. august ved Søpavillonen. Vinderne vil blive udnævnt af en kompetent jury, som består af nogle af branchens bedste madiværksættere, fødevarekonsulenter og madmeningsdannere. En af panelets medlemmer er blandt andet kultur- og fritidsborgmester Niko Grünfeld, som i samarbejde med resten af dommerne vil have fokus på kvalitet, originalitet og bæredygtighed.
Endnu en grund til at tage del i festivalen er, at den socialøkonomiske virksomhed FRAK deltager i afviklingen. FRAK arbejder dagligt for at støtte unge på kanten af samfundet og forberede dem på at blive klar til arbejdsmarkedet.
Hvornår: 10., 11. og 12. august 2018
Hvor: Langs søerne i København (Nørrebro siden)
Facebook for Event